29.07.2024.

13:08

Foto: mup/društvene mreže

Hronika

Ovo je Amerikanac uhapšen u Beogradu! Nađen mu pištolj i šuriken, ima profil na sajtu za odrasle (FOTO)

U stanu koji je koristio u centru grada pronađene su i hvatske kune, brojne platne kartice, pištolj, municija, kao i šuriken, poznato oružje nindža!

Sumnja se da je uhapšeni Martin M. povezan sa kriminanlim grupama, a bezbednosne službe Srbije proveravaju sve okolnosti njegovog dolaska i boravka u Srbiji, u čemu učestvuje i Više javno tužilaštvo u Beogradu.

- Martin Aleksandar M. bio je više puta hapšen u Majamiju. Inače, on je poreklom iz Hrvatske, ali je nejasno otkud kod njega hrvatske kune, koje se više ne koriste, odnosno nisu sredstvo plaćanja u susednoj državi - otkriva sagovornik iz istrage.

Informer

Prema njegovim rečima, Martinu M. su pištolj i municija stigli poštom.

- Oružje je mu je stiglo kao paket i kako je otkriveno, on ga je preuzeo u pošti u centru Beograda. Moguće je da je poručeno preko takozvanog dark neta - dodaje on.

Tokom istrage, kako saznajemo, otkriveno da je Marin M. boravio u Beogradu, da je potom dva dana proveo na Kosovu i Metohiji, a da se potom vratio u Beograd gde su mu i stavljene lisice.

Na društvenim mrežama, Martin M. se predstavljao kao američki bodibilder. Na fotografijama koje je objavljivao vidi se da je učestvovao i na takmičenjima.

Informer

- Preko celog stomaka ima istetovirano "Mo many", a na slikama se vidi njegova nerverovatna mogućnost transformacije fizičkog izgleda. Na svom Instagramu naveo je i da ima profil na sajtu za odrasle - kaže izvor Kurira i dodaje da se proveravaju njegovi kontakti koje je ostvarivao u našoj zemlji.

Podsetimo, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili u centru Beograda američkog državljanina, kod kojeg su pronašli pištolj i okvir sa šest pripadajućih metaka.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske stanice Stari grad, uhapsili su u centru Beograda američkog državljanina A. M. M. (36), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija" pisalo je u saopštenju.

Informer

printscreen

Policija je kod osumnjičenog, u torbici koju je nosio, pronašla pištolj i okvir sa 6 pripadajućih metaka.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, izjavio je Dačić.