29.07.2024.

13:40

Foto: Peđa Milosavljević/Facebook

Hronika

Novi detalji ubistva brata ministra! Maloletnici ga tukli do smrti

"Takođe, prema jednom od dvojice maloletnika istim predlogom je predloženo izircanje krivične sankcije i zbog krivičnog dela Učestvovanje u tuči u saizvršilaštvu, izvršenog 25. decembra 2023. godine" piše u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo sudu da obojici maloletnika produži pritvor.

Predlog za izricanje krivične sankcije podnet je u skladu sa Zakonom o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica.

Podsetimo, dvojici maloletnika N. Z. (17) i F. B. (16), koji su optuženi da su 26. maja u parku na Voždovcu ubili Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, počeo je postupak pred Višim sudom u Beogradu.

Informer

Osumnjičeni se terete da su Đorđu Mijatoviću naneli teške telesne povrede od kojih je preminuo u bolnici, a njima za ovo krivično delo preti kazna do 10 godina maloletničkog zatvora.

Kobnog dana Đorđe Mijatović se sukobio sa maloletnim huliganima jer su maltretirali njegovog sina u parku ispred zgrade. Reč je o tinejdžerima koji su poznati po problematičnom ponašanju, a terete se da su Mijatoviću naneli šest udaraca u glavu, od kojiih je koban bio u slepoočnicu, od kojeg mu je pukla lobanja.

On je potom zadobio epi napade, a preminuo je u bolnici.