29.07.2024.

14:40

Foto: printscreen

Hronika

Ovako se branio Amerikanac uhapšen u Beogradu! Sav istetoviran, našli mu pištolj i šuriken (FOTO)

"Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu" saopšteno je iz tužilaštva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Informer

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za šta je zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

"Postoje osnovi sumnje da je Alexander Martin M. svestan svog dela, čije je izvršenje hteo, kao i svestan njegove zabranjenosti, 27. jula 2024. godine u 14:20 časova nosio vatreno oružje bez dozvole nadležnog organa i to pištolj marke “KEL-TEC” sa okrivrom i 6 bojevih metaka, kada je zaustavljen od strane policijskih službenika koji su navedeni pištolj sa municijom pronašli u torbici koju je nosio oko vrata" navodi se u saopštenju tužilaštva.

Prilikom pretresa na adresi neprijavljenog boravišta u jednom hostelu, u sobi koju je koristio osumnjičeni, kako se dodaje, pronađen je još jedan okvir sa pet pripadajućih metaka, kao i još devet metaka koji su se nalazili u torbi.