29.07.2024.

19:52

Foto: Foto: Informer, Aleksandar Jovanović Cile

Hronika

"Miša Ognjanović je streljan"! Zora Dobričanin nakon šest godina o ubistvu poznatog advokata!

- Da se ne zaboravi! Pre šest godina, na kućnom pragu, dok se vraćao kući sa svojim detetom, streljan je Miša Ognjanović... mnogi su ga već zaboravili, nekima sigurno odgovara i da se sve to zaboravi i da krivično gonjenje zastari, ali ono što niko ne sme da zaboravi to je sledeće - Miša je bio advokat, vrsan advokat, a pucanj u advokata je pucanj u pravosuđe i to nije samo floskula već činjenica, takođe, to je pucanj u pravnu sigurnost, pucanj u vladavinu prava - to je prvi korak u anarhiju, a to nikako ne može biti dobro ni za koga! - istakla je Dobričanin i nastavila:

Informer

 

- Zato taj zločin mora da bude rasvetljen, dokazi da budu zakonito sačuvani, obezbeđeni, a svi koji su tom zločinu na bilo koji način dali doprinos, moraju da budu procesuirani i adekvatno sankcionisani u zakonitom sudskom postupku. Da se ne zaboravi! - napisala je ona u potresnoj poruci.

Advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je na jučerašnji dan pre šest godina, 28. jula 2018. godine. Njega je likvidirala nepoznata osoba koja je ispalila šest hitaca iz vatrenog oružja kod restorana "Novak" na Novom Beogradu. Sa njim nalazio se i njegov sin Petar, koji je tom prilikom ranjen.

Ognjanović se advoakturom bavio 30 godina, a među njegovim klijentima su bili Slobodan Milošević, Mirjana Marković, kao i ozloglašeni Luka Bojović. Takođe, bio je angažovan i u slučaju ubistva Brisa Tatona, gde je bio advokat navijača Đorđa Prelića, vođe navijača Partizana, koji je osuđen za taj zločin.