29.07.2024.

22:50

Foto: Zoran Sinko

Hronika

"Lupao je po vratima, vikao, pretio, škripao zubima"! Komšinica otkriva u kakvom je paklu živela ranjena žena iz Železnika!

Nakon napada osumnjičeni je pobegao i policija traga za njim.

Napad se dogodio oko 12 sati, a prema rečima jedne komšinice nesrećne žene, ona je juče u 11.57 pozvala povređenu ženu da joj kaže da ne otvara vrata svog stana, jer je videla nasilnika u hodniku i primetila da "nešto sprema".

- Zvala sam je jer sam videla u kakvom je on stanju bio. Lupao je po vratima, vikao, pretio, škripao zubima. Svi su se u zgradi digli na noge, bio je nekako izbezumljen. Htela sam da pomognem ako ikako mogu, ali nisam uspela da sprečim zlo - kaže komšinica i dodaje da ranjena D.K, inače, godinama proživljava pakao od strane odbeglog nasilnika.

Informer

Zgrada u kojoj se dogodio napad

- Ovaj užas traje godinama. Njemu je izrečena i mera zabrane prilaska mojoj komšinici, od kako ga je izbacila iz stana. Od tada je on nju praktično uhodio i priređivao joj pakao. Stane preko puta zgrade i čeka je, dolazio joj je navrata, svađao se... A, ovo sada je bio potpuni užas. Ne znam ni što mu je otvorila vrata, ali mislim da bi isto bilo i da nije. Ne može da ga se otarasi, šta god da kaže i uradi. Molila ga je sto puta da je ostavi na miru, da ne dolazi, ali svaki put se vraćao sve gori i gori - kaže naša sagovornica.

Kako nam je dalje ispričala, bila je tu i dok su lekari izvodili ranjenu ženu iz stana. Kako kaže, bila je u kolicima, a sa njom je bio i povređeni muškarac. Za njega komšije kažu da je bio sa nesrećnom ženom upravo zbog toga što je bivši proganja i maltretira.

Informer

Policajci su odmah stigli na uviđaj

- Osumnjičeni je nedavno baš izašao iz pritvora, a ne znamo zbog čega je bio iza rešetaka. Ona je to znala i zato je taj muškarac bio sa njom, jer nije smela sama da bude. Ne znamo u kom su tačno odnosu - kaže komšinica i dodaje da ne sme ni da pomisli šta bi bilo da muškarac nije bio sa ranjenom ženom.

- Ubio bi je sigurno - zaključuje.

Svađe i vika

Komšije iz zgrade na Čukarici opisuju i da je odbegli nasilnik često pravio probleme.

- Bilo je svađa i vike ranije. Pitanje je bilo dana kad će da eskalira. Ne znam da se u poslednje vreme nešto dešavalo tako, mirno je bilo poslednjih mesec dana, jer je verovatno u to vreme bio u pritvoru, ali sad, eto, čim je izašao desilo se ovo - potvrdile su i druge komšije za Kurir.rs.

Povređeni žena i muškarac prevezeni su u Urgentni centar gde su ih lekari zbrinuli, a uviđaj je obavio dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zajedno sa pripadnicima policije.

"Počinjem da pišem blog"

Na profilu povređene žene na društvenim mrežama može se videti da je ona bila veoma aktivna. Na profilu ima i fotografije sa odbeglim bivšim partnerom, ali je među poslednjim objavama napisala "da će pokrenuti blog o nasilju nad ženama".

- Društvo, počinjem da pišem blog protiv nasilja nad ženama - napisala je ona i pozvala prijatelje da je zaprate, dok u opisu njenog profila stoji da se "rešila prošlosti".

- Hvala Bogu na tome što mi je otvorio oči u pravo vreme i dao pravu ljubav i poverenje, a prošlost ćao! - napisala je ona.