30.07.2024.

12:45

Foto: printskrin/društvene mreže

Hronika

"Svako veče čitam vesti o Danki": Otac osumnjičenog za ubistvo devojčice šokirao izjavom

Rade Dragijević (74), otac Dejana Dragijevića (50), prvoosumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) iz Bora, primio je ekipu Alo! u porodičnom domu u selu Zlot! Rade je istakao da od kako je kod kuće, jer se brani sa slobode, večeri provodi čitajući vesti o maloj Danki jer, kako kaže, „nema šta drugo da radi“.  

Rade Dragijević je osumnjičen za to da je svom sinu Dejanu i njegovom kolegi Srđanu Jankoviću pomagao u prenošenju tela nesrećne Danke ilić!

Rade kaže da svakodnevno čita štampu, a posebno tekstove u kojima se pominje na koji način je njegov sin ubio malu devojčicu, dajući malo čudno objašnjenje, rekavši „da nema šta da radi uveče“.

Informer

- Nije mi teško da čitam o tome, šta drugo da radim uveče kada ostanem sam? Čitao sam šta su pričali svi advokati. Gledam i Jutjub šta govore. Od kada sam izašao, svašta se dešavalo, pretili su mi ubistvom, pisali na Instagramu. Uveče kada bih krenuo na spavanje, nije mi bilo svejedno, pa bih morao da uzmem jednu držalju u slučaju da neko dođe. Uhapsili su me drugog dana od kada se saznalo da je devojčica ubijena. To veče su pretresali naše porodične kuće po ko zna koji put i tada sam poslednji put pričao sa suprugom Svetlanom - otpočinje razgovor za Alo! Rade.

Kako kaže, u zatvoru je jednom imao prilike da priča sa sinom Dejanom. Njega je ugledao u hodniku dok je prolazio. Drugi put ga je, kako kaže, video u tužilaštvu prilikom svedočenja svedoka.

- Videli smo se, pričali smo malo. Kasnije sam ga video u tužilaštvu, kad i svoju suprugu, ali tada ne smete s njima da pričate. Policija je oko vas i nije vam ništa dozvoljeno. Mi smo slušali šta pričaju njihovi svedoci. Tada sam ga i video. Eto, sada je promenio iskaz - objašnjava osumnjičeni za premeštanje tela.

Dragijević tvrdi da Srđana Jankovića ne poznaje i da za njega zna samo iz priče svog sina.

- Slabo ga poznajem, on je više bio po inostranstvu - kaže Rade Dragijević, i dodaje:

- Dejan se ponašao normalno tih dana. On je uhapšen na terenu, nije ni spavao kod kuće. O Dankinom nestanku tada sam samo mogao čuti iz medija, ni moj drugi sin nije ništa pričao o tome - kazao je on.

Za smrt svog sina Dalibora naš sagovornik saznao je u zatvoru.