30.07.2024.

18:34

Foto: Informer/Facebook

Hronika

Krvavi porodični pir u Batajnici: Babicu muž ubio sekirom, pa se obesio!

Tragedija je otkrivena pre tačno dve godine, 30. jula 2022., kada je kum nesrećnih supružnika došao kod njih da vidi zašto se ne javljaju na telefon. Tad je kroz prozor video obešenog Čedomira i o svemu obavestio policiju.

Motiv stravičnog porodičnog zločina, kako se naknadno ispostavilo, leži u tome što je Blaženka nekoliko dana pre saopštila mužu da želi razvod. Nesrećna žena dugo je trpela porodično nasilje pa je rešila da "preseče" agoniju i da ga ostavi.

Sumnjao da ima drugog

Čedomir s tim nije mogao da se pomiri, pobesneo je i pomislio je da je ona našla drugog muškarca. Blaženka ga je uzalud ubeđivala da nema nikog drugog, ali se njemu pomračio um pa ju je iskasapio na spavanju i potom presudio i sebi.

Krvava drama dogodila u Ulici velike međe.

- Dejan L., kum Jovanića, u subotu je u više navrata telefonom pozivao Čedomira i Blaženku, ali oni se nisu javljali. Znao je da njihovo dvoje dece nisu kod kuće, ćerka (18) im je bila u inostranstvu, a sin (12) kod babe po majci u Bačkoj Topoli, pa je Dejan u večernjim satima zabrinut otišao do kumova - kazao je tada naš sagovornik iz istrage.

Informer

Prostorija u kojoj je pronađen obešen ubica Čedomir Jovanić

Zvonio je na vrata Jovanićima, međutim, niko mu nije otvarao. Onda se popeo uz stepenice sa zadnje strane kuće i kroz prozor, u potkrovlju, video obešenog Čedomira:

- Pošto je kuća bila zaključana, osim policije su pozvani i vatrogasci koji su razvalili vrata. Pregledom prostorija u prizemlju, na krevetu u spavaćoj sobi pronađena je Blaženka smrskane glave, a pored kreveta je bila i sekira umrljana krvlju. Ona je najverovatnije ubijena na spavanju, jer na telu nije imala povrede koje bi ukazivale da je pokušala da se odbrani. Nakon što je ubio suprugu, Čedomir se popeo na tavan i obesio o krovnu gredu.  

Komšije ove porodice otkrile su da je Jovanić u poslednje tri godine radio u Nemačkoj, dok je Blaženka živela u Batajnici sa njihovo dvoje dece. 

- Čedomir je često dolazio da obiđe porodicu, poslednji put je pre oko dve nedelje došao kući na godišnji odmor. Trebalo je da se vrati polovinom avgusta. Oni su dobra i poštena porodica, imaju dvoje lepo odgojene i vaspitane dece. Sreća je da nisu bili tu da vide mrtve roditelje. Ne mogu ni da zamisim zašto je Čedomir to uradio...

Na drugoj strani, jedan rođak ubijene babice kazao nam je da brak Čedomira i Blaženke nije baš bio tako idiličan.

- On je mnogo pio i tada je znao da bude nezgodan... - kratko je rekao on.

Informer

Žrtva Blaženka Jovanić o kojoj su svi imali samo reči hvale

Ubijena žena je, inače, uglavnom ćutala o svojoj muci sa suprugom, ali se požalila nekim najbližim prijateljima da je on agresivan kad popije i da joj je najlepše kad je odustan iz kuće. Kad god bi došao kući iz Nemačke počeo bi da pije i da je maltretira.

Bila vredna i požrtvovana

Babica Ljiljana, Blaženkina koleginica iz porodilišta "Narodni front", bila je šokirana zbog ove tragedije.  

- Radile smo zajedno poslednjih deset godina. Bila je dobra, vredna i plemenita žena, požrtvovana majka. Borila se za svoje dvoje dece, radila je i privatno. Kolegama je uvek izlazila u susret, svakom je htela da pomogne, da uskoči. Obožavale su je i pacijentkinje i doktori i druge medicinske sestre. Kada su mi javili da je ubijena, nisam mogla da dođem sebi. Ona je trebalo u nedelju da radi prvu smenu i ja sam došla da je zamenim. Volela bih da sam morala da je menjam zbog nekih lepih stvari, a ne zato što je više nema... 

I koleginicu takođe ubio muž

Blaženkina koleginica iz porodilišta "Narodni front" Maja Đorđević (38), sa kojom je radila na istom odeljenju, pet godina ranije doživela je sličnu sudbinu. Maju je 12. jula 2017. ispred Centra za socijalni rad u Rakovici nožem izmasakrirao bivši muž Marko Nikolić, koji je tom prilikom zadavio i njihovog četvorogodišnjeg sina Mihaila. Monstrum se zatim ubio u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu, preklavši se slomljenim ogledalom. 
Maja i Blaženka su bile bliske i družile su se.