31.07.2024.

14:15

Foto: Informer printscreen

Hronika

Prve fotografije i snimak: Ovo je kuća strave kod Pojata! Žena umrla, ćerka 2 godine krila njenu smrt, razlog je tužan

Upravo je to, prema saznanjima medija učinila i Vera M. iz Pojata kod Ćićevca koja je dve godine prikrivala smrt svoje majke. 

Policija je u Pojatama kod Ćićevca, večeras uhapsila Veru M. (66), jer je prikrivala smrt svoje majke V.M. (88) više od dve godine da bi mogla da nastavi da prima njenu penziju

Kako pojedini meštan kažu, pokojna žena nije ni primala penziju, a što se tiče njene ćerke, smatraju da nije imala novca da je dostojno sahrani, te tako oni sumnjaju da je to bio ralog skrivanja smrti majke.

Majka je umrla 28. juna 2022. godine i njeno telo je kćerka držala u kući, u krevetu, umotano u ćebe. 

Kako su rekli meštani za Informer, još uvek su u šoku od saznanja da je ćerka dve godine prikrivala smrt majke. 

- Mislili smo da je njena majka odavno umrla. Niko nešto nije ni obraćao pažnju jer je njihova kuća bas u sokaku na kraju sela. Tu nema dalje. U komšiluku ima jedna kuća ali oni rade u inostranstvu. Niko tamo i ne zalazi - kaže jedan od meštana šokiran vešću koju je jutros čuo.

Vera M . je kako se pretpostavlja radila u Staklari u Paraćinu i živela je sama s majkom koja je bila narušenog zdravlja. 

- Siromašna je to porodica, pre desetak godina im je selo i opština pomoglo da reše neki problem oko kuće, ali stvarno smo ih retko višali - nastavlja: 

- Vera verovatno još nije otišla u penziju kad joj je majka umrla, a pretpostavljamo da je njena majka imala primanja i za tuđu negu i pomoć- dodaje naš izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, ćerka i majka iz Pojata bile su korisnice socijalne pomoći i slabog materijalnog stanja, čak su par navrata dobijale pomoć Crvenog krsta. 

Sumnja da nešto nije u redu stvorila se kada meštani Pojata nisu ćerku V.M. videli gotovo pola godine u selu.

Najpre su posumnjali da se njoj nešto dogodilo, jer je živela sa nepokretnom majkom, te stariju ženu i ranije nisu viđali.

Kada su policijski službenici obišli kuću da provere ćerku, zatekli su stravičan prizor.

Majka i ćerka su živele u veoma lošim uslovima. Reporter Informera je uspeo da uđe unutra. Nesrećne žene nisu imale vodu a struju su, kažu meštani tek pre nekoliko meseci uveli. U jednoj od prostorija zatekli su dva kreveta, a na jednom od njih bilo je mnogo jorgana i ćebadi i sagovornici pretpostavljaju da je tu ležao les nesrećne starice.

- Ne oseća se neprijatan miris leša, kako da vam opišem, ali se oseća ustajalost, na smetlište. Sve unutra je puno nekih rita, nekih krpa, nisam video da su imale sto čak ni vrata - ispričao nam je jedan od meštana.