31.07.2024.

14:42

Foto: foto: N. S.

Hronika

Bivši učenik (16) pretukao nastavnika! Uskoro suđenje nasilnom maloletniku

Tada bi trebalo da iznese odbranu, nakon čega će biti saslušan oštećeni, kao i predloženi svedoci. Maloletnik se tereti za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i trenutno se nalazi iza rešetaka, a o produženju pritvora odlučivaće se dva dana pre glavnog pretresa. 

Do nemilog događaja je došlo 8. maja u popodnevnoj smeni, u školi koju je ranije pohađao šesnaestogodišnjak.

Kako su nakon incidenta pojasnili u Tehničkoj školi "9. maj", njihov bivši đak je zajedno sa učenicima iz odeljenja ušao na prvi čas kod nastavnika praktične nastave Slobodana Z. i počeo da ga provocira. Nastavnik ga je zamolio da napusti učionicu, jer nije više učenik te škole. 

Po izlasku iz učionice, maloletnik je fizički napao profesora praktične nastave i naneo mu teške povrede glave. Odmah je reagovao školski policajac, a učenici koji su volonteri Crvenog krsta ukazali su nastavniku prvu pomoć.

O oncidentu su odmah obavešteni MUP i Hitna medicinska služba Bačke Palanke, koja je povređenog nastavnika prevezla u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

Maloletnik je uhapšen i priveden na saslušanje sudiji za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu, koji mu je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi ostankom na slobodi mogao da utiče na svedoke, mogućnosti ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti.

Zbog napada na nastavnika, prosvetari iz Bačke Palanke su u znak podrške kolegi organizovali protest.