31.07.2024.

15:10

Foto: printscreen/Instagram 192

Hronika

Poznato ko je vozio kombi sa migrantima: Albanac bežao od policije pa sleteo!

Iz Višeg javnog tužilaštva u Pirotu potvrđeno je da je njemu, nakon saslušanja, određen pritvor do 30 dana:

- Protiv M. C., državljanina Republike Albanije, podneta je krivična prijava za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Pirotu mu je odredio pritvor.

Kako dalje navodi tužilaštvo, ovo nije jedino krivično delo za koje će Albanac odgovarati. Policija trenutno prikuplja dokaze za još tri, ali nisu precizirali o kojim se delima radi.  

Do nesreće je došlo kada je vozilo, koje se kretalo velikom brzinom autoputem iz Pirota ka Nišu, u pokušaju da pobegne policiji sletelo sa kolovoza i prevrnulo se na bok. U zbrinjavanje povređenih uključilo se nekoliko ekipa niške Hitne pomoći na poziv kolega iz Pirota.

Povređeni ljudi prebacivani su u niški Univerzitetski klinički centar i u Opštu bolnicu u Pirotu. Od 49 migranata, koji su učestvovali u saobraćajnoj nesreći kod Bele Palanke, njih 42 su ostali u Prihvatnom centru. 

Komeserijat za izbeglice i migracije saopštio da će dobiti sve što im je potrebno tokom boravka na teritoriji Republike Srbije. Reč je o punoletnim osobama, muškarcima poreklom iz Avganistana i Nepala. 

Istovetna nesreća dogodila se danas, gotovo na istom mestu gde i 25. jula. Kako je navela Policijska uprava u Pirotu, prilikom prevrtanja kombija stranih registarskih trablica u kojem su bila 32 migranata, povređen je većina putnika.

Njih dvadeset zbrinuto je u pirotskoj bolnici, dok su trojica u UKC Niš. Jedan ima povrede lica sa prelomom jagodične kosti i sinusa i prelom butne kosti, a druga dvojica su prošla sa površinskim povredama i oguljotinama. Trenutno je u toku uviđaj na mestu nesreće.