31.07.2024.

17:11

Foto: Foto: MUP CG

Hronika

Uspela policijska akcija "Osmatrač"! Otkrivena plantaža marihuane nadomak Budve, dileri iza rešetaka (FOTO)

Preduzimajući intenzivne aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe narkotika, policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala su zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbednosti „Jug“, Odeljenja bezbednosti Budva, a u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovali predmet kodnog naziva „Osmatrač“ i lišili slobode tri lica.

Informer

 

Jutros su, u ranim jutarnjim časovima, policijski službenici izvršili pretrese stanova koje koriste I.P. (33), I.P. (35) i M.J. (39), a za koja lica je policija na osnovu prethodnih operativnih saznanja, došla do sumnje da vrše uzgoj biljke konoplje - marihuane u mestu Višnjeva. Tokom realizacije ovog predmeta pronađen je zasad - plantaža sa 178 zasada biljke konoplje - marihuane.

Po nalogu državnog tužioca izvršen je uviđaj na licu mesta kojom je prilikom posečeno i izuzeto 178 stabljika ove biljke, radi sprovođenja daljih veštačenja, dok su izvršeni pretresi stanova koje koriste ova lica na tri lokacije, te pronađeno i oduzeto 1,4 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, manju količinu hašiša, dve vage za precizno merenje, dva mobilna telefona, kao i vozilo marke „Mercedes“, a za koje se predmete sumnja da su korišteni u izvršenju krivičnog dela.

Informer

 

Sumnja se da su se navedena lica bavila uzgojem ovih biljaka, kao i uličnom distribucijom narkotika, te da su izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oni će u zakonskom roku biti sprovedeni na dalju nadležnost višem državnom tužiocu u Podgorici.

Informer

 

Službenici Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala, nastavljaju kontinuirane aktivnosti nesmanjenim intenzitetom u cilju razbijanja mreže ulične prodaje narkotika i procesuiranja tzv. „uličnih dilera“, a sve u cilju zaštite zdravlja i stvaranja povoljnog bezbednosnog ambijenta za život i rad građana Crne Gore.