01.08.2024.

09:07

Foto: printscreen

Hronika

Nemačka čeka izručenje Srbina: Ubio bivšeg dizajnera u "rols - rojsu"

Naime, N.Z. je uhapšen pre dve nedelje objasnio portparol štaba policije Severne Gornje Bavarske, srpski državljanin biće prebačen iz Francuske u Nemačku u toku ove nedelje.

Podsetimo, legendarni dizajner Rols Rojsa, pronađen je mrtav u petak 12. jula uveče u svom domu na Amerskom jezeru u Bavariji. 

Sumnja se da ga je na kućnom pragu nožem ubio Srbin N.Z. koji je potom pobegao u Francusku. Naime, N.Z je nekoliko sati pre smrti Kamerona snimljen u supermarketu nedaleko od mesta zločina.  

Informer

Njegov crveni ranac pronađen je na promenadi pored jezera, a Bild piše da je tokom pretrage u šumi pronađeno i oružje kojim je izvršen zločin.

Informer

Prema ranijem pisanju lokalnih medija, navodno u kući ubijenog ništa nije ukradeno tokom napada.

"Veoma je retko da neko pozvoni na vrata, napadne stanara i potom ga ubode nožem. U većini slučajeva u ovakvim zločinima uvek postoji odnos između počinioca i žrtve", rekao je tada policijski službenik za Bild.

Srbin uhapšen u Parizu

Zahvaljujući dojavi javnosti, identitet 22-godišnjeg Srbina je ustanovljen. Istražitelji su uspeli da otkriju da je osumnjičeni pobegao preko Minhena, Inzbruka (Austrija), Ciriha (Švajcarska) na sever Pariza.

Njega su nekoliko dana kasnije u stanu u Parizu uhapsili francuski specijalci, a prema njihovim navodina N.Z. da nije pružio otpor.

"Vredne informacije dobijene nakon javne potrage značile su da smo bili u mogućnosti da brzo identifikujemo osumnjičenog. To je bio kamen temeljac za njegovo brzo hapšenje u inostranstvu", rekao je glavni kriminalistički direktor Manfred Frej.