01.08.2024.

11:29

Foto: Društvene mreže

Hronika

Ovo je ubijeni Dejan iz Žitorađe! Komšija ga zaklao ispred prodavnice

Prema saznanjima Informera, nož kojim je N. S. izbo Ilića, on je poneo od kuće, a ubijeni je od višestrukih uboda preminuo na mestu. 

Dežurni tužilac Sonja Paunović, naložila je obdukciju preminulog, a u Višem tužilaštvu u Prokuplju nisu hteli da komentarišu događaj u cilju dalje istrage.

Informer

Meštani sela Glašinac za Informer kažu da je ubijeni bio strah i trepet u selu i da su svi zazirali od njega. 

On je, kako dodaju, višestruki povratnik u vršenju raznih krivičnih dela, pa je ranije osuđivan, uglavnom za nasilje u porodici i tuče. 

Poslednji put je ubijeni Dejan Ilić završio u zatvoru pošto je na njivi srpom napao majku osumnjičenog N.S. i naneo joj više posekotina, te je bio u pritvoru do 30 dana. Baš juče je pušten iz pritvora, a teretio se za krivično delo nasilničko ponašanje.

- Ja sam ga juče video i baš sam se iznenadio što su ga pustili na slobodu. Rekao mi je: “Država nema rešenja za mene!“ - kazao nam je na mestu zločina Zoran Antić, meštanin sela.

Informer

Kako tvrde meštani, oni su hteli da pišu peticiju kada je poslednji put ubijeni uhapšen, jer se prema njihovim rečima on ponašao nasilnički i svi su ga se plašili.

- Njegova majka je često spavala kod komšije u štali, da bi se sklonila od njega, to vam sve govori. Umeo je da napadne koga je stigao, često da bude i seksualno napadan, ako razumete. Pre deset godina bio je oženjen, ali je žena pobegla od njega. Nismo mogli da dišemo od njega - pričaju nam meštani Glašinca.

Sukob između ubijenog Dejana i osumnjičenog N.S. krenuo je još ranije, kako kažu naši sagovornici, oko devojke, pa su obojica dobili prijave za tuču, kada su se pre nekoliko meseci potukli. Zatim je ubijeni Ilić srpom napao majku V.S. i uhapšen je , te je proveo 30 dana u pritvoru.

S druge strane, za uhapšenog N.S. niko u selu ne može da kaže ništa loše. Živeo je sa majkom, kažu da se baš dobro brinuo u njoj, te da mu je stalno ovih dana bilo na pameti da je mogla da strada kada je Dejan Ilić nasrnuo na nju srpom.

Juče su se njih dvojica susreli ispred seoske prodavnice, koja je nedaleko od kuće N.S. i prvo je krenula kratka svađa, a onda je N.S. izvadio nož i naneo više uboda Dejanu Iliću.

Kako nam je još juče rekla vidno potresena radnica u prodavnici, prethodno je ubijeni ušao u radnju da kupi neke namernice i pivo. Kratko su popričali i on je video da je napolju N.S. Tada je prokomentarisao: "Evo ga ovaj".

- Izašao je i ja sam videla da se koškaju, pa sam odmah pozvala policiju. U prodavnici je bila još jedna žena, zaključale smo vrata i tako čekale - kazala nam je radnica prodavnice.

Kada je ubijeni pao na zemlju, N.S. je otišao do svoje kuće i sam pozvao policiju i rekao da ga je ubio. Policija je brzo došla u selo i uhapsila osumnjičenog.