02.08.2024.

09:38

Foto: RINA/prts

Hronika

"Sin mi je rekao da Filipa više nema": Potvrđena optužnica za ubistvo vaterpoliste

Ivan Č. je, naime, 2017. godine osuđen zbog ubistva Zoltana Bukovca (55) sa još trojicom saučesnika.

- Bukovac je napadnut, kako se ispostavilo greškom, u noći između 13. i 14. januara 2016. godine u Teslinom naselju u Subotici. Sa teškim telesnim povredama hitno je bio prebačen na urgenti prijem Opšte bolnice u Subotici, isto veče je zbog težine povreda transportovan u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad. Iako se na kratko probudio iz kome, tri nedelje od napada izgubio je bitku za život - kaže naš izvor.

S druge strane, Predrag M. je osuđivan više puta, a najviše na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana. Presude su izricane od strane sudova u Subotici, Sremskoj Mitrovici, Čačku, Gornjem Milanovcu...

Informer

Okrivljeni za ubistvo Filipa Zeljkovića pobegli su sa lica mesta, automobil ostavili i zvali prijatelje da dođu po njih nakon čega su pobegli. Oni su uhapšeni mesec i po dana kasnije u iznajmljenom apartmanu u Somboru kada su im pronađene i lažne isprave, odnosnu dokumenta Republike Hrvatske.

- Tokom novembra meseca 2023. godine, u Subotici, nabavili su radi upotrebe lažne javne isprave, koje su zatim držali u sobi koju su koristili, u Somboru, u jednom apartmanu - navodi se i dodaje:

- Imali su ličnu kartu Republike Hrvatske na ime Nesladek Dominik, sa fotografijom Predraga M. i ličnu kartu iste države na ime Petek Sven, sa fotografijom Ivana Č. Takođe, u tom stanu je pronađen i jedan pištolj istog kalibra kojim je ubijen Zeljković sa dva okvira u kojima je bilo 19 metaka.

Informer

Otac Filipa Zeljkovića ispričao je u tužilaštvu da nema konkretna saznanja o događaju, ali i kako je saznao za smrt sina.

- Njegovi sinovi Filip i Stefan su izašli to veče vozilom koje je vlasništvo njegove supruge. Oko 23.30 je pričao telefonom sa svojim sinom, Filipovim bratom, a sledeće čega se seća je, da se u jednom trenutku trgao iz sna, pogledao telefon i video je nekoliko propuštenih poziva - navodi se u optužnici i dodaje:

- Nisam čuo jer je zvono na telefonu bilo stišano, pa sam pozvao mlađeg sina on se javio i rekao da se desilo nešto najstrašnije, da je on u policiji, da su pucali u njih i da Filipa više nema - ispričao je Filipov otac u tužilaštvu.