02.08.2024.

09:54

Foto: printskrin

Hronika

Kurtijeva marioneta izgubila kompas, pljuje po Srbiji zbog smrti Šiptara Hajrizija: Ubio Nikolu Krsmanovića ni krivog, ni dužnog

Pukla! Da Vjosa Osmani, predsednica takozvanog Kosova, koristi svaku situaciju da pljuje po Srbiji, menja teze, manipuliše i seje mržnju prema Srbima, odavno je poznato, ali i da teroristički napad u Loznici koristi u te svrhe, prevazišlo je svaku meru i zdrav razum! Zbog Fatona Hajrizija, pripadnika OVK i probisveta iz južne srpske pokrajine, žestoko je izvređala Srbe i našu državu!

Vjosa Osmani bez imalo stida i morala koristi svaki momenat da raspiruje versku i nacionalnu mržnju, a posebna njena specijalnost je da menja teze i izvrće istinu. Da Albanci sa Kosova i Metohija zločince slave kao heroje, a žrtve predstavljaju agresorima, nije nikakva novost, međutim, ona je uspela čak i na pitanja o Fatonu Hajriziju, iskoristi situaciju da se obruši na Srbe.

Na konferenciji za medije je upitana o slučaju prenošenja tela teroriste iz centralne Srbije u južnu pokrajinu, ona je rekla da je „Kosovo preduzelo sve potrebne korake, ali da imaju posla sa fašističkom državom“, misleći na Beograd i Srbe.

Informer

- Naši ambasadori se svakodnevno angažuju sa našim međunarodnim saveznicima koji imaju ambasade u Beogradu. Kao što vam je konkretnije poznato, za ovaj proces zaduženi su Ministarstvo pravde i Ministarstvo spoljnih poslova. Uveravam vas da se ulažu svi napori Republike Kosovo, ali jednostavno imamo posla sa fašističkom državom koja i u takvim slučajevima pokušava da da sve od sebe da naprave prepreke - reče žena i ostade živa.

Iako su Albanci u Drugom svetskom ratu na strani nacista vršili stravične zločine nad Srbima i represiju nad našim narodom u decenijama nakon rata, u vreme devedesetih činili užase i proterali više od 200.000 Srba, vršeći pogrome, Osmanijeva se čak usudila i da koristi reč „fašizam“.

Pored toga, nije zabrinuta za ono što je činio za života Faton Hajrizi, već se brine kako će Srbija da se ophodi sa pitanjem izručenja tela teroriste.

Pripadnik OVK i dokazani zločinac

Artan Hajrizi, čija su dokumenta pronađena na mestu ubistva u Loznici, rođeni je brat ozloglašenog Fatona Hajrizija, koji je 6. jula pobegao iz zatvora u Smrekovnici, na Kosovu i Metohiji! Inače, iza sebe ima devet bekstava, jedno čak iz Bondstila, a poznat je i po ubistvu ruskog vojnika pre 24 godina!

Faton Hajrizi ubio je ruskog vojnika Igora Nikolajeviča Koršunova i pripadnika Kfora na KiM 2000. godine i zbog toga je osuđen na višegodišnju kaznu. On je osuđivan i zbog oružane pljačke u Glogovcu tokom koje su povređena četvorica lokalnih policajaca.

Ovaj monstrum je ruskog vojnika ubio u centru Srbice tako što mu je, najpre, oteo automatsku pušku iz koje je zatim u njega ispalio više hitaca. Iza sebe ima čak šest monstruoznih ubistava, a kao dečak je bio i pripadnik zločinačke OVK.

Faton Hajrizi je devet puta uspevao da pobegne iz zatvora, bežao je čak i iz američke baze Bondstil. Poslednji put iz zatvora je pobegao 6. jula ove godine, kada je išetao iz poluotvorenog kazneno-popravnog centra Smrekovnica.

Nakon što je pobegao, poslednji put odgovorio je putem videa koji je objavio na Tiktoku ministru unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjalju Svečlji na poruku da je njegovo hapšenje „pitanje sati ili dana“.  Nazvao ga je „ministrom beskorisnih poslova“ i poručio mu da ga nikada neće uhvatiti.

Informer

Hajrizi je rekao da dolazi čak i u centar Prištine.

- Što se tebe tiče, dolazim u centar Prištine i ne usuđuješ se da mi priđeš, ali šalješ one ljude, specijalnu jedinicu, razbijam im glavu, a na kraju ti sediš u kancelariji. Jer čak i da se kloniraš 100 puta, ne možeš me uhvatiti, jer se ne usuđuješ da mi priđeš. Ovo je poruka koju ti šaljem, Dželjaju Svečlja, bezvredni ministre - rekao je Hajrizi.

Prema Hajriziju, oni koji bi ga uhvatili, kako kaže, „u Hagu su“.

- Oni koji bi me uhvatili i dogovorili se sa mnom nalaze se u Hagu, njih bih poslušao, ne zečeve iz Samoopredeljenja. Dobro znamo ko ste vi. Niste vi ti koji hapse ikoga nikako - rekao je Hajrizi.

Lokalna policija iz južne srpske pokrajine je tog dana izdala saopštenje tražeći pomoć za hapšenje Hajrizija.

Detalji njegovog bekstva su već poznati. Iskoristio je čaršafe sa kreveta, koje je vezao za radijator u sobi gde je bio smešten. Na taj način Hajrizi je uspeo da se izvuče iz sobe kroz prozor na drugom spratu i da se spusti na prvi sprat. Odatle je prešao preko spoljne ograde zatvora i pobegao po deveti put.

I advokat porodice Hajrizi izazvao je smeh svojim izjavama da majka Fatona Hajrizija nije bezbedna u Beogradu - zamena teza im je očigledno nešto zajedničko, iako su Srbima u pokrajini uskraćena najosnovnija ljudska prava.

- Za ova dva, tri dana mora da se nađe rešenje kako da pošaljemo uzorak pljuvačke Fatonove majke u Srbiju, a da ona ne ide tamo. Niti ona hoće da ide tamo sama niti joj ja to preporučujem - rekao je advokat porodice Arijanit Koci u emisiji, govoreći o analizi DNK i dopremanju tela teroriste u Prištinu kod roditelja koji tamo žive.

Informer

Advokat Hajrizija kukavica kao i njegov klijent

Advokat roditelja Fatona Hajrizija, Arijanit Koci, koji je u brojnim medijskim pojavljivanjima prethodnih dana blatio srpsku policiju i naš narod, zanemeo je kada ga je naša novinarka upitala da li je u mogućnosti da odgovori na nekoliko naših pitanja, očekujući da će ispasti profesionalac, kakvim sam sebe svakodnevno naziva.

Pored toga, brojni meštani iz južne srpske pokrajine brane Fatona Hajrizija, tetoviraju njegov lik po telu, opevali su ga već i u pesmama poput junaka, upoređuju ga sa krvolokom Ademom Jašarijem, lepe nalepnice sa njegovim likom po automobilima i pripremaju doček za njegovo telo kao da je umro svetski junak, a ne probisvet. Nažalost, oni koji osuđuju ovakvo veličanje su u manjini u odnosu na one kojima je mržnja prema svemu srpskom pomutila razum.

Podsetimo, Faton Hajrizi je pripadnik OVK i poznati begunac koji je izvršio stravičan teroristički napad u Loznici, kada je usmrtio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića (34), a ranio Vjekoslava Ilića (50). Zatim je kukavički pobegao u šumu, gde se skrivao, a zatim otvorio vatru ponovo na našu policiju, kada je i neutralisan. Ubijen je 18. jula u ataru Banje Koviljače. Inače, na mestu terorističkog napada pronađena su dokumenta na ime Fatonovog brata Artana Hajrizija.