02.08.2024.

14:31

Foto: Miroljub Mihailović Piki

Hronika

Ubo bivšu u stomak, jer nije htela da ga pusti u stan! U sobi isekao i njenog novog momka

Osumnjičeni je, kako je saopšteno, na saslušanju izneo svoju odbranu. Tužilaštvo je potom sudiji za prethodni postupak Višeg suda predložilo da mu odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Naredbom o sprovođenju istrage, on se tereti za pokušaj teškog ubistva.

"Postoje osnovi sumnje da je Dejan D. 29. jula oko 12 časova došao do stana u kojem živi D. K., tražeći od njega da mu otvori vrata i pusti ga unutra kako bi navodno uzeo neke svoje stvari, što je ona odbila te je izašla u hodnik ispred vrata. Posle verbalne rasprave, osumnjičeni je ženu uhvatio za ruku i kuhinjskim nožem, koji je poneo sa sobom, zadao joj dve ubodne rane u stomak", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Oštećena je, kako se dodaje, nakon toga krenula niz hodnik zgrade da traži pomoć, dok je Dejan D. ušao u stan i u dnevnoj sobi ubo N. J. u grudi, a zatim ga posekao u predelu nadlanice i kolena:

"Napadnuti N. J. je, međutim, skočio na osumnjičenog te su zajedno pali na pod i tada je uspeo da Dejanu D. otme nož iz ruke. Napadač je potom ustao sa poda, uzeo mobilne telefone oštećenih i pobegao. Uhapšen je nakon dva dana skrivanja, 31. jula, dok su oštećeni hospitalizovani."