02.08.2024.

14:56

Foto: Fejsbuk

Hronika

Ubica iz Žitorađe priznao krivicu: Ne sećam se koliko puta sam ga izbo nožem!

Kako nezvanično saznajemo, Selimović je priznao da je ubio Ilića, ali nije mogao da se seti koliko mu je uboda naneo. Ispitani su i svedoci koji tvrde da je ubijeni prvi njemu prišao sa pivskom flašom u ruci.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da se osumnjičenom odredi pritvor do 30 dana, o čemu će naknadno biti odlučeno.

Posekao srpom staricu

Prethodno su se tokom jutra, dok je Vladan  bio kod tužioca, ispred zgrade prokupačkog suda i tužilaštva okupili meštani Glašinca u znak podrške ovom čoveku. Oni su uporno ponavljali da je on spasao selo i sve u njemu, sa molbom nadležnim organima da to uzmu u obzir.

- On nas je sve spasao. Razumemo da je reč o krivičnom delu, ali samo želimo da ukažemo na okolnosti i situaciju. Smatramo da sve treba da se uzme u obzir - naglasio je meštanin Glašinca Nikola Krstić.

On je dodao da su, kada se u selu čulo da je Dejan Ilić pušten iz pritvora u kojem je bio 30 dana jer je srpom naneo više posekotina majci Selimovića, svi bili preplašeni i strepili od toga koga će ponovo da napadne.

Informer

Mesto krvoprolića ispred seoske prodavnice

- Meni je ulazio u kuću. Komšijino dete je povredio, svoju majku je povređivao pa se krila kod komšije u štali, sve dok nije prebačena u Dom starih. Nema kuće u selu i okolnim selima koja nisu strahovala - nadovezala se i jedna meštanka Glašinca.

Bio strah i trepet

Istovremeno, oni skupljaju priloge kako bi platili dvojicu advokata koje su angažovali da brane osumnjičenog, a pokrenuli su i peticiju podrške.

Osumnjičeni Selimović je, podsetimo, Ilića izbo nožem ispred seoske prodavnice. Nož je, kako se sumnja, poneo od kuće. Ubijeni je od višestrukih uboda preminuo na mestu.

Meštani sela redom tvrde da je ubijeni bio strah i trepet u selu i da su svi zazirali od njega. U pitanju je višestruki povratnik u vršenju raznih krivičnih dela. Ranije je osuđivan, uglavnom za nasilje u porodici i tuče.