02.08.2024.

17:31

Foto: N.R.

Hronika

Dečaci su seli na traktor da se provozaju, u prevrtanju jedan je izgubio život! Ovo su potresni detalji tragedije

Tragedija se dogodila oko 12.15 sati u selu nadomak Mionice, a nastradali maloletnik nije iz mesta u kom je nastradao, već je tu bio u gostima kod svog druga. Kako nam kažu meštani sela, nastradali maloletnik došao je kod druga dan ranije povodom njegovog rođenadan, a posle proslave je ostao da prespava.

- Dečak koji je nastradao tokom vožnje traktora bio je u poseti kod svog prijatelja iz sela kod Mionice. On inače nije iz tog mesta, a kod prijatelja je došao juče kako bi proslavili njegov rođendan. Potom je ostao da prespava kod njega jer stanuje u susednom mestu - kažu meštani sela i dodaju:

- Danas je Ilindan i praznik i niko ništa ne radi sa mašinama i na njivama, pa su roditelji slavljenika to iskoristili i otišli su da završe neke druge poslove. Dva dečaka su ostala sama u kući. U dvorištu je bio parkiran traktor marke IMT koji je u vlasništvu slavljenikovog oca i dečaci su hteli, kako smo čuli, da se provozaju. Poginuli tinejdžer seo je za volan traktora, dok je dečak čiji je otac vlasnik traktora seo pored njega. Iz za sada nepoznatog razloga došlo je do prevrtanja vozila.

Kako dalje navode naši sagovornici, dečaku posle pada nije bilo spasa.

- Priča se da su se sjurili u kanal. Nesreća se dogodila na makadamskom, seoskom putu koji vodi do reke - kaže oni i dodaju:

- Tamo je ceo dan opsadno stanje i niko ne može da priđe reci. Blokiran je put, pokušali smo da saznamo nešto više, ali nas je policija udaljila. Užasno je sve što se desilo i to baš na veliki praznik.

Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ove jezive tragedije.