03.08.2024.

08:02

Foto: Video Printscreen

Hronika

Godinama skrivali tela svojih roditelja: Jedna stvar je zajednička svim ovim jezivim slučajevima

Slučaj u Pojatama kod Ćićevca otkriven je kada su meštani policiji prijavili da komšinicu Veru M. (66) nisu videli više od pola godine. Patrola je ubrzo otišla na lice mesta i tada su zatekli užas.

Telo majke dve godine skrivala u kući

Kako je saopštio potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, Vera M. je prikrivala smrt svoje majke kako bi nastavila da prima njenu penziju. V. M. je umrla 28. juna 2022. godine, a njeno telo je bilo u kući, u krevetu, umotano u ćebe.

Navodno, njih dve su bile korisnice socijalne pomoći i bile su slabog materijalnog stanja. Kako su pisali mediji, u par navrat su dobijale pomoć Crvenog krsta.

Informer

Rekao da mu je otac u zatvoru

Sličaj slučaj dogodio se u Subotici, kada je Jožef M. (37) uhapšen pošto je tri godine držao u kući telo oca Jožefa M. kojeg je, nakon verbalnog sukoba, ubio. Policija je saopštila da je zbog sumnje da je Jožef ubio oca, urađen pretres kuće i drugih prostorija i da je u pomoćnoj kući, odnosno u podrumu, pronađeno telo njegovog oca.

Inače, kako su meštani tada ispričali za "Blic", Jožef je komšijama rekao da će mu otac izaći iz zatvora 4. aprila ove godine, međutim, kako i dalje nisu viđali čoveka, jedan od komšija je potegao veze i proverio da li je on zaista u zatvoru.

- Utvrđeno je da stariji nije bio nijedan dan u zatvoru. Jedino je mlađi Jožef zaista bio u zatvoru zbog tuče. Juče sam pratila unuka i videla ga da stoji tu. Stajao je mrtav hladan. Celu kuću je uništio, povadio je grejanje, sve prodao. Kada su digli podrum kaže komšija da su se videle noge starijeg Jožefa. Ubio ga je lopatom, ovo je strašno zaista - rekla je za "Blic" njihove komšinica.

Zakopao oca

Pre toga, policiju je pozvao David D. (53) iz Zemuna, te je priznao da je pre osam godina zakopao telo svog oca Branislava D. (79). Kako smo tada pisali, on je čak osam godina primao penziju svog mrtvog oca.

On ga je zakopao u kući u Zemunu, a policija je pronašla lobanju i delove skeleta na dubini oko jedan metar.

Dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložio je ekshumaciju tela Branislava kao bi se utvrdilo na koji način je muškarac preminuo.

Informer

Primao penziju od 1.700 evra

Slobodan P. (55) zakopao je telo svoje nepokretne majke Stevane P. (83) u njihovoj garaži u beogradskom naselju Dedinje kako bi posle njene smrti nastavio da prima staričinu penziju od 1.700 evra.

Sin je majku prvo držao u krevetu, pa u kadi, da bi je na kraju zakopao u garaži u dvorištu kuće. Njega je bivša supruga prijavila policiji.

Kako su pisali mediji, kada je žena preminula, sin ju je umotao u čaršav, stavio ju je u krevet i pokrio. Posle nekoliko dana, telo je počeo da se oseća, pa je telo majke prebacio u kadu. Navodno je svakog dana dolivao ledenu vodu i menjao led ne bi li sprečio da se telo raspadne. Međutim, uprkos tome se i dalje osećalo.

Tada je odlučio da zakopa majčino telo u garaži. Majku je sa sve čaršavom stavio u iskopanu rupu, a potom ju je zatrpao zemljom.