03.08.2024.

08:12

Foto: Shutterstock

Hronika

Hapšenje u Kruševcu: Sumnja se da je oštetio budžet Republike Srbije za više od 47.900.000 dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu, u saradnji sa sektorom Poreske policije u Kruševcu, uhapsili su Z. N. (57) iz okoline ovog grada, zbog sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja, poreska prevara i falsifikovanje službenih isprava.

Takođe, policija će protiv R. D. (567) iz Novog Sada podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog  sumnje da je učinila krivična dela poreska utaja u pomaganju i falsifikovanje službene isprave.

Kako se sumnja, Z. N. kao odgovorno lice jednog privrednog društva iz Kruševca, tokom 2022. godine nije uplaćivao poreze na dohodak zaposlenima, dok je 2023. godine delimično uplaćivao porez na dobit pravnog lica.

Takođe, on se sumnjiči da je Poreskoj upravi dostavljao neistinite podatke koji su uticali na utvrđivanje i obračun njegovih poreskih obaveza.

R. D., inače, odgovorno lice jednog privrednog društva iz Novog Sada se sumnjiči da je tokom 2022. i 2023. godine sačinila fiktivne račune na osnovu kojih je Z. N. pomogla da umanji oporezivu dobit.

Na ovaj način Z. N. je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za više od 47.900.000 dinara.

Po nalogu tužioca, Z. N. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu.