03.08.2024.

11:47

Foto: Informer

Hronika

Eksplozije u "Krušiku" postale "tradicija": Ovo je spisak eksplozija, u svih pet povrede zadobile žene

Podsetimo, pre malko više od godinu dana u istoj fabrici takođe je došlo do eksplozije. 

22. maja u "Krušiku" je doplod o eksplozije mine, prilikom čega je povređena  radnica S.A. stara 61. godinu. Ona je prevežena u Urgentni centar Opšte bolnice u Valjevu gde joj je ukazana pomoć nakon čega je puštena kući na dalje lečenje.

Nakon podneva, na zvaničnom sajtu Holding korporacije Krušik postavljeno je saopštenje za javnost u kome se kaže da je tokom izrade upaljača došlo do detonacije kapisle koja ima 0,3 grama eksploziva i povređivanja radnice.

Informer

- Tom prilikom, zaposlena je zadobila površinske povrede jagodica oba palca i posekotine na licu, pri čemu nije došlo do povrede očiju.

Prema prvim informacijama dobijenim od nadležnih službi, reč je o lakšim telesnim povredama.
Formirana je komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog slučaja, koji nije naneo štetu proizvodnom objektu i nije imao uticaj na životnu sredinu -  stoji u saopštenju fabrike Krušik.

Početkom januara 2023 godine do detonacije je došlo u pogonu Kapislana kada je povređena žena stara 42 godina. U istom pogonu eksplozija se dogodila i u avgustu 2022.godine kada je takođe povređena radnica stara 40.godina.

U decembru 2022. godine u pogonu Upaljačnica radnici je mašina uhvatila rukavicu i deo ruke.

I u ovim situacijama Krušik je formirao komisije koje su trebale da utvrde okolnosti u kojima je došlo do eksplozija da bi se preupredila dalja moguća povređivanja radnika.