03.08.2024.

15:13

Foto: RINA

Hronika

Pritvor za provalnika! Iz automobila uzimao vrednosti, vozio ukradeni punto zloupotrebio kartice

Okrivljenom se stavlja na teret da je tokom meseca juna 2024. godine, izvršio krivična dela na štetu četiri oštećena lica na taj način što je iz nezaključanih automobila i kuća oštećenih, oduzeo novac, bankovne kartice, laptop i mobilne telefone. 

Posle krađe je jednu od ukradenih bankovnih kartica 12 puta neovlašćeno upotrebio i pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist.

Okrivljenom se takođe stavlja na teret da je dana 26.06.2024. godine u Zemunu uočio nezaključano parkirano vozilo marke “Fiat Punto” u koje je ušao i iskoristio činjenicu što se u bravi nalazio ključ, startovao vozilo i odvezao se.

Posle dva dana  28.06.2024. godine od strane policijskih službenika IJ 92 primećeno i zaustavljeno vozilo kojim je upravljao okrivljeni.

Pred javnim tužiocem okrivljeni se branio ćutanjem, a imajući u vidu da je u pitanju lice koje nema prijavljeno prebivalište, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim je prema okrivljenom određen pritvor.”