04.08.2024.

12:02

Foto: Shutterstock/Natalya Volchenkova

Hronika

Još jedan incident na konjskim trkama: Tuča u publici kod Plužina

Naime, u selu Trsa kod Plužina došlo je do tuče u publici.

Na skupu je bilo oko 700 ljudi, nakon završetka trke konja videli smo komešanje, a kasnije smo saznali da se potuklo nekoliko ljudi. Policija je odmah reagovala i sprečila veći incident, kaže za RINU jedan od očevidaca.

Pripadnici policije u Plužinama identifikovali su tri lica koja su učestvovala u ovom narušavanju javnog reda i mira.

O događaju je obavešten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji se izjasnio da u događaju nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Protiv ovih lica će biti podnete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, saopštili su iz policije.

Konj pre dva dana uleteo u publiku, povređene 4 osobe.

Podsetimo, tokom tradicionalnog vašara na Ilindan koji se organizuje na Lađevcima kod Bijelog Polja došlo je do incidenta, kada je tokom trke konja jedan od džokeja pao sa konja, a životinja je protrčala i unezvereno upala u publiku. Tom prilikom, povređeno je troje dece i jedna devojka.

- Konj je u velikoj brzini uleteo među narod. Oborio je troje dece i jednu devojku. Svi su bili šokirani, a zatim su potrčali prema povređenima. Teže povređeni su dečak (11) i devojka (22), oboje su iz Bijelog Polja - kaže za RINU jedan od očevidaca.