04.08.2024.

13:09

Foto: printscreen/Avaz

Hronika

Bivši pripadnik Crvenih beretki dovezen u tužilaštvo u Tuzli: Osuđen na 16 godina robije za ubistvo u Beogradu

Kako je Informer ranije izveštavao Ratković je uhapšen u petak a kod sebe je imao lažan dokumenta na ime Nenad Dragosavac.

- Postupajući tužilac će danas doneti naredbu o sprovođenju istrage, ispitati osumnjičenog, nakon čega će Osnovnom sudu u Tuzli biti stavljen predlog za određivanje mere jednomesečnog pritvora - kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK, prenosi Avaz.ba.

Ratkovića su, inače, uhapsili pripadnici specijalne jedinice MUP-a Tuzlanskog kantona.

Informer

 

Ratković je kod sebe imao lažnu ličnu kartu koja je, sudeći po tome šta na njoj piše, izvađena u oktobru 2022. godine.

- Proverava se šta je radio u Tuzli. Sumnja se da je došao da nekoga likvidira. Međutim, prilikom hapšenja kod sebe nije imao oružje - navodi Avaz.ba.

Podsetimo, u martu ove godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Predraga Ratkovića na 16 godina zatvora za krivična dela ubistvo u saizvršilaštvu, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila u sticaju sa krivičnim delom posebni slučajevi falsifikovanje isprave. 

Informer

On je osuđen zajedno sa Stefanom Blagojevićem (34), takođe bivšim pripadnikom Crvenih beretki, zbog ubistva Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru.

Blagojević je bio osuđen na 20 godina robije. Bez obzira na presudu, Ratković se pod čudnim okolnostima našao na slobodi i za njim nije bila raspisana poternica (?!)

Informer

 

Bjelanović je likvidiran naočigled mnogobrojnih prolaznika, u blizini škole, vrtića, parka, dečjeg pozorišta "Puž" i policijske stanice Vračar. 

Blagojević je sedeo na klupi u parku, dok je Ratković stajao na parkingu s oružjem u rukama. Čekali su da njihova "meta" izađe iz zgrade, u kojoj je stanovao sa devojkom Tijanom M. Kada su Vladimir i Tijana ušli u automobil "reno megan", Blagojević je pucao iz pištolja u vozilo.

Bjelanović je potom istrčao i pokušao da pobegne, ali je za njim potrčao Ratković i iz "heklera" ispalio ka njemu više od 30 hitaca. Vladimir je pao na trotoar, a Blagojević ga je "overio" sa dva hica u glavu. Tijana pukom srećom nije povređena u krvavom obračunu.