04.08.2024.

14:53

Foto: informer.rs

Hronika

Jedno lice poginulo, a sedam zadobilo teške telesne povrede! Ovo je najkritičnija deonica od Beograda do crnogorkog primorja!

Tim povodom se i oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, pa su na svojoj zvaničnoj stranici na društvenoj mreži Facebook, pored apela za dodatnu opreznost, naveli i koliko je saobraćajnih nezgoda zabeleženo od početka letnje sezone na području koje je u nadležnosti PU Užice.

- Od početka letnje sezone, od 1. juna do 21. jula, na putu Užice - Borova Glava, dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice poginulo, dok je sedam lica zadobilo teške i 16 lake telesne povede. 

Prošle godine, tokom letnje sezone, na istoj deonici dogodilo se 29 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica poginula, dok je 12 lica zadobilo teške i 30 lake telesne povrede - navodi se između ostalog u objavljenom tekstu.

Tokom letnjih meseci, dodaju, pojačana je i kontrola učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja, koji su i najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.

Obzirom na to da je sezona godišnjih odmora, apeluju, da vozači na put kreću odmorni i prave češće pauze, kao i da u saobraćaju budu odgovorni i savesno i striktno poštuju sve saobraćajne propise.