04.08.2024.

16:01

Foto: printscreen

Hronika

Srbin naleteo na pešake na auto-putu u Hrvatskoj! Poginule dve osobe, vozila satima bila zaglavljena u koloni!

Nesreća se dogodila oko 23 sata, na auto-putu Bregana-Lipovac u smeru graničnog prelaza Bajakovo, u njoj su stradale dve osobe, a prema navodima policije, u nesreći je učestvovao i državljanin Srbije.

"Uviđajem je utvrđeno kako je do nesreće došlo kada su se dvojica muškaraca kao pešaci kretali južnom kolovoznom trakom autoputa A3, iako je na kolovozu auto-puta zabranjeno kretanje pešaka, a na njih je automobilom riječkih registracionih oznaka naleteo 50-godišnji državljanin Srbije", saopšteno je iz policije.

Potom su u tela dvojice muškaraca, odbačena na kolovoz, udarila dva vozila nemačkih oznaka kojima su upravljali 33-godišnjak i 38-godišnjakinja, nemački državljani, koja su se kretala iza automobila 50-godišnjaka.

"Dvojica pešaka smrtno su stradala, dok je 49-godišnja državljanka Srbije, putnica u automobilu riječkih registracijskih oznaka, lakše povređena", navodi se.

Od troje vozača uzeti su uzorci krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu, a od 50-godišnjaka je privremeno oduzeto vozilo radi veštačenja.

Tela stradalih prevezena su u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru radi sprovođenja obdukcije i identifikacije.