04.08.2024.

22:37

Foto: Informer/Facebook

Hronika

Traje potraga za utopljenicima na Sotskom jezeru! Oglasio se otac deteta koje je bilo na čamcu: "Kad su mi javili, mislio sam da se šale" (VIDEO)

Kako je potvrdio i potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, muškarac M. C. (33) iz Bačinaca, vozio se u gumenom čamcu sa ćerkom L. C. (9), kao i dvoje dece J. C. (9), i Đ. T. (9), kada se čamac prevrnuo.

U jezero su potom skočili S. S. (34) iz Nove Pazove, D. R. (34) iz Zemuna i R. L. (38), komandir Policijske ispostave u Šidu, kako bi pomogli muškarcu i deci sa čamca. 

Nažalost, dve osobe su se utopile i to M. C, kao i S. S., koji je pritekao u pomoć.

U međuvremenu oglasio se muškarac čije je dete bilo na prevrnutom gumenom čamcu u Sotskom jezeru, kod Šida, ispričao je kako je došlo do ove tragedije.

- M. C. (muškarac koji se utopio, prim. aut.) je došao kod mene i pitao me da li ćemo ići i mi na jezero, ali, pošto smo žena i ja imali posla kod kuće, poslali smo naše dete sa njim i još jedno dete iz komšiluka. Posle pola sata me zvao komšija i kaže "dolazi, dave se" - ispričao je otac jednog od deteta za "Sremsku televiziju".

"Mislio sam da se šale"

Kako je potom objasnio, u početku je mislio da se šale na njegov račun, ali se potom čuo i sa sinom.

- Prvo sam mislio da me zezaju, jer je komšija i ranije imao te fore, međutim, čuo sam se sa sinom, čuo sam da plače i seo sam u automobil i došao. Kada sam stigao, policija je već bila na tu i izvukli su sve ostale, ali M. C. i tog jednog dečka koji je skočio da im pomogne nisu. Ne mogu da verujem šta se desilo, ne znam ništa, došao sam kada se sve već završilo - dodao je on.

Inače u toku je potraga za telima utopljenika, a prema nezvaničnim saznanjima u akciju su uključeni i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije.