05.08.2024.

10:27

Foto: Društvene mreže video printscreen

Hronika

Majka četvoro dece ubila komšiju! Likvidirala ga jednim metkom pa pozvala policiju: "I kamenom sam ga gađala" (FOTO/VIDEO)

U međuvremenu policija je uhapsila Faketu Ličinu (45) iz Petnjica koja je pred tužiocem u Bijelom Polju priznala da je hicima iz pištolja ubila Rožajca Amera Jahovića.

Zajedno sa Faketom uhapšen je i njen suprug Izet Ličina (55) zbog sumnje da joj je pomogao u ovom zločinu.

Osumnjičeni su nakon hapšenja sprovedeni u Bijelo Polje, gde su saslušani u tamošnjem tužilaštvu.

- Nakon saslušanja  određeno im je zadržavanje u trajanju od 72 sata. Oni će u tom roku biti sproveden ikod sudije za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vanje Rakonjac - kaže izvor iz istrage.

Kako "Dan" saznaje, Faketa Ličina je tokom saslušanja smireno ispričala da je počinila ubistvo i da je na to bila prinuđena zboh maltretiranja Jahovića. 

- Maltretirao je i mene i čitavu moju porodicu dugo vremena, zbog čega smo ga više puta prijavljivali nadležnim državnim organima. Prijavljivali smo ga policiji u Rožajama i Beranama, pisali tužbe preko advokata i vodili sudski spor, ali sve je bilo bezuspešno. Često je zvao telefonom i pretio i slao razne fotografije. Više nisam mogla da izdržim ovo maltretiranje i torturu. Iako sam to tražila, niko od državnih organa nije želeo da pomogne. Zato sam odlučila da sama prekratim ove muke moje porodice - kazala je Ličina. 

Objasnila je da je Jahovića srela na seoskom putu koji od Savinog Bora vodi za Lađevce, da je izvadila pištolj i u njega ispalila nekoliko hitaca. 

- I kamenom sam ga gađala i znala sam šta sam uradila. Zvala sam policiju i sve prijavila i odahnula - ispričala je Ličina, koja sa suprugom Izetom ima četvoro dece. 

Izet Ličina je negirao da je izvršio delo koje mu je stavljeno na teret, piše Borba.

Podsetimo, Uprava policije je 2. avgusta, oko 15 sati i 30 minuta, obaveštena preko dežurne službe Odeljenja bezbednosti Berane da je od strane nepoznatog lica na lokalnom putu između mesta Savin Bor i Pločnik, u opštini Petnjica, došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je jedna osoba ubijena.

"Prilikom lišenja slobode kod F.L. je pronađeno i oduzeto vatreno oružje - revolver 38. Special Smit Veson, za koji se sumnja da je korišćen u izvršenju ovog teškog krivičnog dela" navedeno je u saopštenju UP.