05.08.2024.

13:33

Foto: Foto: Printscreen

Hronika

Žrtvi postavili bombu na kapiju! Hteli da je detoniraju telefonskim pozivom, a evo kako su se ponašali pred tužiocem

"Osumnjičeni Matija S. (28), Mihajlo P. (19) i Miloš S. (19) na saslušanju su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu" saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Informer

"Naredbom o sprovođenju istrage svoj trojici osumnjičenih se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, a Mihajlu P. i Milošu S. i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu" navodi se u saopštenju.

Postoje osnovi sumnje da su Matija S, Mihajlo P. i Miloš S. najpre neutvrđenog dana nabavili eksplozivnu napravu i mobilni telefon koji im je NN lice povezalo sa eksplozivnom napravom tako da se ista aktivira pozivanjem na taj telefon.

Informer

"Mihajlo P. i Miloš S. su se, kako se sumnja, 3. avgusta vozilom marke "mercedes", sa kojeg skinuli pripadajuće italijanske registarske oznake i stavili nepripadajuće registarske oznake za Ub, dovezli iz Obrenovca u Ub i postavili eksplozivnu napravu u dvorištvu porodične kuće oštećenog R.R. i to kod stuba koji nosi dvorišnu kapiju, pored vozačevih vrata parkiranog vozila oštećenog marke "Jeep Cherokee" navedeno je na koji su način pokušali da ubiju žrtvu.

Potom su Mihajlo P. i Miloš S, vozeći se ulicom opservirali kada će R.R. izaći iz kuće i približiti se svom vozilu kako bi o tome obavestili Matiju S. na mobilni telefon, koji je 2. avgusta Matija S. predao Mihajlu P, ali delo nisu dovršili jer su sprečeni od strane policijskih službenika.