05.08.2024.

19:29

Foto: MUP Srbije

Hronika

Uhapšeni zelenaši iz Batajnice! Preprečio put porodici dužnika, pa im sekirom pretio da će ih pobiti i iseći!

- Prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju oštećeni je tokom 2022. godine od okrivljenih J.S. i R.G. pozajmio novac kojom prilikom su okrivljeni iskoristili lakomislenost oštećenog koji je pristao da okrivljenima pored glavnog duga daje i mesečnu kamatu koja se vremenom povećavala - navodi se u saopštenju tužilaštva.

- Imajući u vidu da oštećeni nije mogao da vraća dugove koji su se povećavali kako je vreme prolazilo, okrivljeni Z.Z., J.S. i R.G. su došli do porodične kuće oštećenog, nakon čega su roditeljima oštećenog uputili pretnje po život i telo ukoliko ne vrate dug, pa je okrivljeni Z.Z. rekao da dugovanja koja oštećeni ima prema J.S. i R.G. ostaju, ali da sada postoji dug i prema njemu - piše u saopštenju tužilaštva.

Okrivljenom J.S. se takođe stavlja na teret da je 20. jula svojim vozilom preprečio put vozilu u kojem su se nalazili roditelji i brat oštećenog, kojima je, dok je držao sekiru u ruci rekao da će ih sve ubiti i iseći ako oštećeni ne vrati glavnicu i kamatu.

Po naredbi suda izvršeni su pretresi prostorija koje koriste okrivljeni na više lokacija i tom prilikom je pronađena velika količina novca u različitim valutama i dokumentacija za koju se osnovano sumnja da potiču iz krivičnog dela, a takođe je izvedena i dokazna radnja prepoznavanja okrivljenih od strane svedoka koji su prepoznali okrivljene kao izvršioce krivičnih dela.

Okrivljeni J.S. i R.G. su 5. avgusta 2024. godine saslušani od strane javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beograd, kada su negirali izvršenje krivičnih dela, nakon čega je javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu predložio Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema okrivljenima J.S. i R.G. odredi pritvor, jer postoje okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo i uticati na oštećene.

Okrivljeni Z.Z. će 7. avgusta biti sproveden u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu gde će biti saslušan od strane javnog tužioca.