05.08.2024.

20:51

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

"Nikad nećemo zaboraviti bačinačkog Kislinga"! Meštani Bačinica se opraštaju od prijatelja koji se udavio u jezeru Sot!

Njegovi prijatelji se uveliko opraštaju od njega, a jedna oproštajna poruka upućena Miroslavu posebno je privukla pažnju.

- Miroslav Cuper Mika. Počivaj u miru nebeskom. Bačinci kao ni Ćirin rit neće zaboraviti Bačinačkog Kislinga - pisalo je u objavi ispod njegove fotografije.

Miroslav je juče poveo svoju ćerku na jezero, kako bi uživali u danu i kupali se, iako je na ovom mestu strogo zabranjeno kupanje. On je usput pozvao i bliske komšije, međutim, kako oni nisu mogli da se pridruže, poslali su decu sa Miroslavom.

Informer

Miroslav Cuper sa ćerkicom

Nažalost, ubrzo nakon vožnje čamcem, isti se prevrnuo u vodi, a kako meštani kažu, prva je upala Miroslavova ćerka. On je odmah pokušao da je izvuče, te je došlo do prevrtanja čamca i tada su i druga deca upala u vodu.

Njihovo dozivanje u pomoć čuli su posetioci jezera koji su se našli u blizini, kao i jedan od pecaroša, koji se, takođe, utopio nakon što je pokušao da im pomogne.

Međutim, čovek koji je uspeo da reaguje i spase decu, ispričao je kako se sve izdešavalo kobnog dana na jezeru.

- Nalazio sam se na obali jezera Sot kao posetilac, kada se sa jezera začulo dozivanje u pomoć. Odmah sam, sa još dvojicom posetilaca, ušao u vodu da pomognem. Nijednog momenta nisam oklevao, video sam da su u pitanju deca i tu onda nema mesta strahu, panici i razmišljanju o sebi. Uspeli smo da izvučemo decu iz vode, ona su spasena i nepovređena. Nažalost, dva života su izgubljena - ispričao je za Kurir Radoslav Lakić, komandir Policijske ispostave Šid.

Inače, pripadnici Žandarmerije su danas pretraživali jezero satima, nakon čega su pronašli telo nesrećnog Miroslava, a potom i pecaroša S. S. koji se utopio kada je hteo da im pomogne. Tela će biti poslata na obdukciju, nakon čega će se znati uzrok smrti utopljenih, piše Kurir.

Miroslav Cuper biće sahranjen sutra na pravoslavnom groblju u Bačincima, u 15 časova. Kuća žalosti je u Fruškogroskoj 47 u tom mestu.

Iza njega je ostala ćerkica, roditelji Vladimir i Dušanka i sestra Miroslava.