06.08.2024.

16:16

Foto: MUP Srbije

Hronika

Prevaranti iza rešetaka! Lagali mušterije za renoviranje kupatila, uzeli pare i pretili!

Uz njega zadržan je i okrivljeni M.D. (47) iz Beograda zbog produženog krivičnog dela Prevara.

Okrivljeni A.J. i M.D. su osnovano sumnjivi da su u saizvršilaštvu izvršili produženo krivično delo Prevara na taj način što su tokom 2022. i 2023. godine, u svojstvu zastupnika dva privredna društva, zaključili sa oštećenima B.O., K.O., S.A., B.Đ. i J.R. ugovore o izvođenju radova, kojim ugovorima su se obavezali da će oštećenima renovirati kupatila, ali bez namere da isto i odrade.

Potom su oštećene održavali u zabludi da će im završiti radove, ali stalno pomerajući krajnji rok, te da će im vratiti novac, nakon čega su prestali da se javljaju oštećenima na telefon i postali nedostupni za njih.

Okrivljenom S.J. se takođe stavlja na teret da je oštećenom G.M. - suprugu oštećene J.R. slao preteće poruke da će napasti na život i telo njegove supruge.

Dana 06.08.2024. godine na saslušanju pred javnim tužiocem okrivljeni su delimično priznali izvršenje krivičnog dela, nakon čega je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema okrivljenima S.J. i M.D. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo i da će uticati na svedoke, a prema okrivljenom S.J. i zbog opasnosti od bekstva.