06.08.2024.

22:45

Foto: društvene mreže

Hronika

Starleta u zatvoru obilazila ubicu sa Vračara! Prestala da ga posećuje kada je prebačen na izdržavanje kazne!

U posete dok je boravio u pritvoru u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, starleta je dolazila isključivo u takozvane bračne posete.

- Imala je overen papir kod notara da su u vanbračnoj zajednici, odnosno da mu je nevenčana supruga. Njene posete su trajale neko vreme, nije dolazila u poste pod nadzorom, već isključivo u bračne na koje pritvorenik ima pravo jednom u dva meseca - otkriva sagovornik.

Kako navodi, svima je postalo sumnjivo kada je promenio "nevenčanu suprugu".

Informer

Stefan Blagojević je direktni izvršilac ubistva Bjelanovića

- Dešava se da pojedini pritvorenici kao supruge angažuju devojke koje nikada pre nisu videli. Naime, pravo na posete imaju najbliži srodnici, bračni i vanbračni partneri. Kod nevenčanih supružnika, dozvoljno je da kod notara uz prisustvo dva svedoka bude overen dokument da su u zajednici, i samim tim imaju pravo na posete - kaže izvor i objašnjava da su se pritvorenici dosetili i da na taj način u posebne posete bez nadzora dovode prostitutke koje za novac pristaju na dva sata intime iza rešetaka.

Da bi ušle u ove posete, kako dodaje, devojke prolaze detaljan pretres "do gole kože". 

- Blagojevića je poznata starleta obilazila neko vreme, a onda je prestala da dolazi - dodaje sagovornik.

Informer

Predrag Ratković je uhapšen pre nekoliko dana u BiH

Podsetimo, Blagojević je u međuvremenu iz pritvora koji mu je ukinut, prebačen na izdržavanje druge kazne. On je inače osuđen kao direktni izvršilac ubistva Bjelanovića na 20 godina, ali mu je u tu kaznu uračunata i prethodna od šest godina zatvora. Na 16 godina robije pravosnažno je osuđen Predrag Ratković, bivši pripadnik crvenih beretki, koji je u petak uhapšen u Tuzli, pošto je pobegao iz kućnog pritvora.

Kako je utvrđeno, oni su 9. decembra 2015. došli do Mileševske autom koji je vozio Ratković.

- Blagojevic je izašao iz vozila u kojem se nalazio na mestu suvozača i u neposrednoj blizini čekao da žrtva izađe iz zgrade. Kada je Bjelanović izašao u društvu trudne nevenčane žene i seo na mesto vozača u svom parkiranom "renou", Blagojević je prišao i ispalio dva hica u njega. Ranjeni je istrčao iz auta i počeo da beži, ali ga je ubica sustigao i u njega ispalio još 19 projektila - navodi se u presudi.

Posle zločina Ratković je uhapšen u Beogradu, dok su Blagojeviću lisice stavljene nekoliko dana kasnije u Zvorniku. U stanu je tada sa njim zatečena i ženska osoba, a on je kod sebe imao falsifikovana dokumenta, piše Kurir.