06.08.2024.

22:56

Foto: printscreen

Hronika

Određen pritvor dvojici zelenaša iz Batajnice! Zoran Zekonjić Pinokio sutra na saslušanju!

Sud je odluku o pritvoru u trajanju do 30 dana doneo na predlog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Javni tužilac će u nastavku preduzimanja istražnih radnji ispitivati oštećene i svedoke koji će se izjasniti o svim činjenicama koje se utvrđuju u krivičnom postupkum prikupiti sve materijalne dokaze i preduzeti sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti, nakon čega će donetu odluku u skladu sa zakonom, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da je policija po njihovom nalogu zbog zelenašenja uhapsila J. S, R.G., kao i Z. Z. (24) iz Batajnice.

Informer

Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara

Okrivljeni J. S. i R. G. su pozajmili novac oštećenom i iskoristivši njegovu lakomislenost ubedili ga da pristane da im, pored glavnog duga, daje i mesečnu kamatu koja se vremenom povećavala. Imajući u vidu da oštećeni nije mogao da vraća dugove koji su se povećavali kako je vreme prolazilo, okrivljeni Z. Z, J.S. i R.G. su došli do njegove porodične kuće i njegovim roditeljima pretili.

Okrivljenom J. S. se takođe stavlja na teret da je 20. jula ove godine svojim vozilom preprečio put vozilu u kojem su se nalazili roditelji i brat oštećenog, kojima je, dok je držao sekiru u ruci rekao da će ih sve ubiti i iseći ako oštećeni ne vrati glavnicu i kamatu.

Kako je Tužilaštvo ranije najavilo, okrivljeni Z. Z. će sutra biti saslušan.

Podsetimo, J.S. i R.G. su zajedno sa Zoranom Zekonjićem, poznatim pod nadimkom Pinokio, uhapšeni juče u toku velike akcije Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva.

Pre tri meseca, Zekonjić je bio meta pucnjave. Nova kriminalna grupa, poznata kao "novi zemunski klan", bavila se zelenašenjem i uništavala živote ljudi i porodica svojim kriminalnim aktivnostima.

Pinokio je uhapšen u okviru šire policijske akcije usmerene na razbijanje ove kriminalne organizacije. Ova grupa se bavila nelegalnim pozajmljivanjem novca po izuzetno visokim kamatnim stopama, što je dovodilo mnoge ljude u tešku finansijsku situaciju.

Dalje informacije do kojih je Republika došla, otkrivaju da je Pinokio povezan sa drugim poznatim kriminalcima preko izvesnog M.S. Među njima su Dekster i Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara. Ova veza između Pinokija i drugih članova kriminalne mreže ukazuje na širok domet i organizaciju njihovih aktivnosti.