07.08.2024.

10:34

Foto: Foto: MUP Srbije, Facebook

Hronika

Detalji iz istrage pokušaja mafijaške likvidacije na Ubu: Žrtva dobro poznavala jednog od osumnjičenih ubica

Još uvek se ne može sa sigurnošću reći šta je motiv pokušaja likvidacije, koju je policija sprečila u poslednji čas hapšenjem trojice osumnjičenih, ali postoje određene indicije koje istražitelji proveraju.

- Meta napada, navodno je posle hapšenja osumnjičenih u policiji ispričao da jednog od uhapšenih poznaje. U pitanju je Matija S. Njih dvojica imaju određeni sukob od ranije, ali šta je pozadina sukoba nije poznato - kaže izvor i podseća da su se osumnjičeni na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branila ćutanjem, posle čega im je određen jednomesečni pritvor.

Podsetimo, policija je trojicu osumnjičenih uhapsila "na delu", sekund pre nego što su daljinski aktivirali bombu koju su prethodno postavili na dvorišnu kapiju R. R. na Ubu.

- Dvojicu je policija zatekla na Ubu na licu mesta. Sumnja se da su oni bili zaduženi za to da aktiviraju napravu kada se R. R. približi svom automobilu koji je bio parkiran kod kapije na koju je montirana bomba. Matija S. je uhapšen u Obrenovcu - objašnjava izvor iz istrage.

Informer

Inače, R.R., koji se našao na meti bombaša, nedavno je izašao iz zatvora u kom je bio zbog napad na službeno lice, a kako objašnjava naš sagovronik on je i ranije hapšen i to uglavnom u inostranstvu.

- R.R. je hapšen 2017. godine u Austriji zbog razbojništva, a zbog istog krivičnog dela boravio je mesec dana u belgijskom zatvoru 2019. godine - kaže izvor i dodaje:

- U Srbiji, R.R. je hapšen zbog napada na službeno lice, međutim nakon toga, on je pobegao sa suđenja sa lisicama na rukama i bio je u bekstvu mesec dana. 

Informer

R.R. je nekon bekstva napadnut i tada ga je policija i pronašla.

- On je tada napadnut u svom stanu u Obrenovcu, kada su petorica muškaraca upala kod njega, dok je nekoliko njih čuvalo stražu ispred zgrade. Petorica su tada pretukla R. R., a kada je policija došla po prijavi za tuču, uhapsili su i njega jer je bio na poternici - objašnjava naš izvor. 

Zbog napada na službeno lice on je osuđen na tri godine i nedavno je izašao iz zatvora i vratio u rodni UB, kada je promenio i prezime.

- Iako se mislilo da je uzeo prvo devojčko prezime svoje majke, a onda i supruge, kako bi se skrivao, ispostavilo se da je on to uradio kako bi mogao da prelazi granicu i ide u zemlje EU, pošto je imao zabranu ulaska na teritoriju Evropske unije - kaže sagovornik. 

Prema rečima našeg izvora, R. R. je u subotu izbegao smrt, jer je policija bombašima stavila lisice u poslednjem trenutku.

- Njemu, ali i njegovoj porodici, policija je spasila život. Da nisu uhapsili počinioce, oni bi aktivirali paklenu napravu i razneli i R. R. ali i sve one koji bi se našli u blizini. Postavljena bomba imala je veliku razornu moć - dodaje izvor.