07.08.2024.

12:35

Foto: Shuterstock

Hronika

Policajci vozaču koji nije vozio već leteo izrekli samo upozorenje?! Unutrašnja kontrola policije pokrenula istragu

Kako prenose mediji vozač je svoj "porše" na deonici puta Skoplje - Veles gde je ograničenje 120 kilometara na sat vozio čak 272 km/h.

Odgovornost četvorice policajaca se traži jer, kako se navodi, nisu preduzeli mere u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.

- Umesto sastavljanja zapisnika o utvrđenom prekršaju i prekršajnog uplatnog naloga, imajući u vidu da se za ovu vrstu prekršaja, u skladu sa Zakonom, izriče novčana kazna u iznosu od 400 evra. u denarskoj protivvrednosti i zabranom upravljanja motornim vozilom od šest do 12 meseci, prekršiocu je izrečena samo opomena za saobraćajni prekršaj - navodi se u saopštenju makedonske policije.

U saopštenju se navodi i da je načelnik Mobilne jedinice za bezbednost saobraćaja na putevima zatražio je od načelnika Odeljenja uniformisane policije – Odeljenja za poslove saobraćaja da ne piše kaznu za učinjeni prekršaj, već da samo izrekne meru upozorenja. Zato je protiv četvorice policijskih službenika podnet i predlog za pokretanje postupka zbog teže povrede radnog reda i discipline, prenose skopski mediji.