Autor: Informer.rs

07.08.2024.

14:04

Foto: Shutterstock/printscreen

Hronika

Prevarili stanare za 680.000 dinara: Određen im pritvor do 30 dana

Tužilac će u nastavku preduzimanja istražnih radnji ispitivati šest oštećenih i dva svedoka, prikupiti sve materijalne dokaze u vidu ugovora, predračuna i priznanica koje su oštećeni i okrivljeni potpisali i preduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti u cilju pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja, nakon čega će donetu odluku u skladu sa zakonom.

Informer

 

Podsetimo, po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu kriminalsitička policija je uhapsila A. J. i M. D. zbog sumnje da su prevarili više ljudi, a A. J. i zbog pretnji koje je upućivao suprugu jedne prevarene žene.

- Okrivljeni A.J. i M.D. sumnjiče se da su prevaru počinili na taj način što su tokom 2022. i 2023. godine, u svojstvu zastupnika dva privredna društva, zaključili sa oštećenima B.O., K.O., S.A., B.Đ. i J.R. ugovore o izvođenju radova, kojim ugovorima su se obavezali da će oštećenima renovirati kupatila, ali bez namere da isto i odrade, na koji način su doveli u zabludu oštećene da im na ime avansa predaju ukupan iznos od oko 680.000 dinara, lažno im predstavljajući da će kupatilski nameštaj i sanitarije sa popustom poručiti od privrednog društva sa Novog Beograda, uprkos tome što su znali da im je navedeno privredno društvo zabranilo dalju isporuku robe zbog neplaćenih računa - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako se dodaje, nakon toga su oštećene održavali u zabludi da će im završiti radove, ali stalno pomerajući krajnji rok, te da će im vratiti novac, nakon čega su prestali da se javljaju oštećenima na telefon i postali nedostupni za njih.

Informer

 

- Okrivljenom S. J. se takođe stavlja na teret da je oštećenom G. M. - suprugu oštećene J. R. slao preteće poruke da će napasti na život i telo njegove supruge - dodaje se u saopštenju

Okrivljeni su na saslušanju pred javnim tužiocem delimično priznali izvršenje krivičnog dela.