07.08.2024.

14:09

Foto: MUP Srbije

Hronika

Zelenaš negirao krivicu: Poznajem braću iz kraja, nisam im pretio!

On je, kako saznajemo, izjavio da oštećenog i njegovog brata poznaje, jer žive u istom delu grada, te da na pitanja javnog tužioca ne želi da odgovori:

"Tužilaštvo je predložilo Trećem osnovnom sudu da mu odredi pritvor do 30 dana, imajući u vidu da ne živi na adresi prijavljenog prebivališta, i da je za njim pre hapšenja bila raspisana potraga od strane policije, jer je bio nedostupan državnim organima. Takođe, jer postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na svedoke, kao i da će uništiti dokaze i tragove krivičnih dela. Osim toga, ranije već je osuđivan za dela sa elementima nasilja, a krivična dela za koja je osnovano sumnjiv je vršio u kratkom periodu - uporno, na drzak način i u kontinuitetu. Sve navedene okolnosti ukazuju da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo."

Dan ranije, podsetimo, zbog istih dela pritvor je određen i dvojici njegovih saradnika, J. S. (26) i R. G. (34). Oni se terete da su pozajmili novac oštećenom i, iskoristivši njegovu lakomislenost, ubedili ga da pristane da im, pored glavnog duga, daje i mesečnu kamatu koja se vremenom povećavala.

Imajući u vidu da više nije mogao da vraća dugove, koji su se povećavali kako je vreme prolazilo, trojica okrivljenih su došli do njegove porodične kuće i njegovim roditeljima pretili.

Okrivljenom J. S. se takođe stavlja na teret da je 20. jula svojim vozilom preprečio put automobilu, u kojem su se nalazili roditelji i brat oštećenog, kojima je, dok je držao sekiru u ruci, rekao da će ih sve ubiti i iseći ako oštećeni ne vrati glavnicu i kamatu.

Zoran Z. je, inače, bio meta pucnjave pre tri meseca. Navodno je pripadnik "novog zemunskog klana", koji se bavi pozajmljivanjem novca po izuzetno visokim kamatnim stopama, i povezan je sa drugim poznatim kriminalcima, poput odbeglog Nikole Vušovića Džonija sa Vračara.