07.08.2024.

18:19

Foto: Shutterstock

Hronika

Zelenašu iz Batajnice određen pritvor! Sekirom pokušao da iznudi novac

Okrivljeni je na saslušanju pred javnim tužiocem izjavio da nije učinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret, da oštećenog i njegovog brata poznaje jer žive u istom delu grada, te da na pitanja javnog tužioca ne želi da odgovori.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema okrivljenom odredi pritvor u trajanju do 30 dana imajući u vidu da okrivljeni ne živi na adresi prijavljenog prebivališta, da je za njim pre hapšenja bila raspisana potraga od strane policije, jer je bio nedostupan državnim organima.

Takođe, postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni boravkom na slobodi uticati na svedoke, kao i da će uništiti, sakriti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnih dela.

Informer

On je ranije već krivično osuđivan za dela sa elementima nasilja i da je krivična dela za koja je osnovano sumnjiv vršio u kratkom vremenskom periodu uporno, na drzak način i u kontinuitetu, pa sve navedene okolnosti ukazuju da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo.

Podsetimo, prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju, oštećni je tokom 2022. godine od okrivljenih J. S. i R. G, koji su takođe uhapšeni, pozajmio novac, te su okrivljeni tako iskoristili lakomislenost oštećenog koji je pristao da okrivljenima pored glavnog duga daje i mesečnu kamatu koja se vremenom povećavala.

Imajući u vidu da oštećeni nije mogao da vraća dugove koji su se povećavali kako je vreme prolazilo, okrivljeni Z. Z, J. S. i R. G. su došli do porodične kuće oštećenog, nakon čega su roditeljima oštećenog uputili pretnje po život i telo ukoliko ne vrate dug, pa je okrivljeni Z. Z. rekao da dugovanja koja oštećeni ima prema J. S. i R. G. ostaju, ali da sada postoji dug i prema njemu.

Okrivljenom J. S. se takođe stavlja na teret da je 20. jula 2024. godine svojim vozilom preprečio put vozilu u kojem su se nalazili roditelji i brat oštećenog, kojima je, dok je držao sekiru, u ruci rekao da će ih sve ubiti i iseći ako oštećeni ne vrati glavnicu i kamatu.