08.08.2024.

09:13

Foto: Društvene mreže

Hronika

Deset godina od otkrića užasnog zločina u Bajmoku: Nakon ubistva Tijane Jurić država promenila zakon i uvela doživotnu robiju za najteže zločine

Surovi ubica devojčice nikada nije pokazao ni trunku kajanja zbog zločina koji je počinio, a u zatvoru je, kako nezvanično sazanjemo, od početka sa istim cimerom.

- Đurić je miran, tih i povučen. Ne pravi probleme i nikada nije imao ni jedan jedini incident. Nije radno angažovan, a u prošlosti ga je obilazila majka, ali su te posete prestale - kaže izvor iz zatvora. 

Informer

Podsetimo Tijana Đurić nestala je u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini Sportskog centra "Rata" u Bajmoku, dok je bila u poseti kod babe i dede.

Potraga za njom je trajala 12 dana, a onda je njeno telo 7. avgusta pronađeno u plitkom grobu na deponiji kod Čonoplje.

Informer

Istraga policije je bila intezivna i tih dana je priveden veliki broj meštana okolnih sela, a onda je uhapšen Dragan Đurić, mesar iz Surčina, i utvrđeno je da je on te noći kada je Tijana nestala prvo udario devojčicu svojim vozilom, a onda je povređenu ubacio u automobil i kada je ona počela da zapomaže udavio je duksericom koju je imala oko pasa.

Telo ubijene devojčice ubica je bacio na deponiju i prekrio humusom za cveće koji je kupio za svoju majku, a nakon hapšenja nije dao nikakvo objašnjenje zašto je ubio devojčicu. 

Dragan Đurić je osuđen na u tom trenutku na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Nakon ovog zločina 2019. godine usvojen je kako su mediji pisali "Tijanin zakon" kojim je uvedena doživotna kazna zatvora za krivična dela teško ubistvo, silovanje, obljuba nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnom osobom.