08.08.2024.

12:59

Foto: Informer

Hronika

Da li Dejan Dragijević ima mobilni telefon u ćeliji? Sumnjive izjave i stalni kontakti osumnjičenog u slučaju Danke Ilić sa ocem

Nestanak dvogodišnje Danke Ilić iz Banjskog polja kod Bora predstavlja misteriju koja traje od 26. marta. Osumnjičeni za njeno ubistvo su Dejan Dragijević i Srđan Janković, koji se trenutno nalaze u pritvoru.

Podsetimo radnije su u pritvoru bili i Dejanov otac Radoslav Dragijević, kao i njegov mlađi brat Dalibor Dragijević, koji je preminuo u policijskom pritvoru.

Događaji u poslednjih nekoliko dana su doveli do sumnje da Dejan koristi mobilni telefon u pritvoru, a u prilog ovome, stoji činjenica da je Radoslav pisao komentare na Fejsbuku, kao da je pretpostavio da će na njih dobiti odgovor od sina. Ubrzo nakon objavljenih komentara, Radoslav je od Dejana dobio pismo, što vodi ka sumnji da su otac i sin na ovaj način u šifrovanom kontaktu, kao i mogućnosti da su na isti način hteli da prikriju da Dejan poseduje telefon.

Inače Radoslav Dragijević tvrdi da je Dejanu i njegoovm kolegi Srđanu slučaj "namestio njihov bivši direktor" iz JKP "Vodovod" u Boru.

Informer

- Poslao mi je pismo u kom navodi da imam dozvolu da ga posetim petkom. Međutim moram da idem u Više tužilaštvo po dozvolu. Ja ipak nisam siguran da ću moći da ga posetim zato što su naša kola i dalje u policiji, a ja nemam pare da plaćam prevoz do zatvora u Zaječaru - izjavio je za medije otac osumnjičenog Dejana Dragijevića. 

Radoslav kaže da čuva to Dejanovo pismo. 

- Napisao je da će ga najverovatnije pustiti iz pritvora kući 28. avgusta jer dokaza protiv njega nema, pa nema osnova da ga dalje drže u pritvoru. On sada može uz pratnju policije da odlazi do bankomata i podiže novac da bi kupio osnovno šta mu treba. Meni je dozvoljeno jednom sedmično, petkom, da mu odlazim u posetu, međutim, nisam išao nijedanput otkada su dozvolili, nadam se da će uskoro izaći - kaže stariji Dragijević. 

S druge strane, otac nestale devojčice Miloš Ilić komentarisao je informacije koje je izneo Radoslav Dragijević, uključujući tvrdnje da je devojčica navodno viđena u Diseldorfu. Miloš Ilić je naglasio da takve informacije nisu potvrđene od nadležnih organa i da nije primio nikakva zvanična saopštenja o mogućem preživljavanju Danke. Izrazio je frustraciju zbog spekulacija i nedostatka konkretnih informacija o nestanku njegove ćerke.

Podsetimo Dejan Dragijević je nakon hapšenja priznao zločin, ali je dva meseca kasnije, nakon što je njegov kolega Srđan Janković izjavio da nikada nije video devojčicu, promenio iskaz i takođe rekao da ni on nije video Danku Ilić.

U međuvremenu stigli su rezultati veštačenja velikog broja dokaza prikupljenih tokom istrage, ali na njima nisu pornađeni DNK tragovi male Danke.