08.08.2024.

13:27

Foto: Shutterstock

Hronika

Mladić pretučen na muzičkom festivalu zbog devojke: Siledžija iz Sjenice priznao krivicu i sklopio sporazum sa tužilaštvom (VIDEO)

Kako pišu portali A. J. je sklopio sporazum o priznanju krivice sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Pazaru - Odeljenje u Sjenici, na osnovu kog je priznao krivicu za krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu, a u zamenu za kaznu od šest meseci zatvora uslovno sa rokom provere od dve godine.

- A. J. je priznao da je 5. avgusta oko 00.20 sati zajedno sa dvojicom maloletnika iz Sjenice teže remetio javni red i mir tako što je prvo za šankom reagovao na to što je oštećeni počeo razgovor s jednom devojkom. Kako je rekao, ukazao je oštećenom da mu je ta devojka sestra, nakon čega je reagovalo obezbeđenje festivala, pa se oštećeni mladić udaljio. Međutim, nešto kasnije, on je na ulici sreo oštećenog, kom je opet pokušavao da ukaže na to da mu je ta devojka sestra - navodi naš izvor i dodaje:

- Kako je okrivljeni dalje ispričao, neko je tada gurnuo oštećenog i on je pao, a dok je ležao na asfaltu on ga je dva puta udario nogom, dok su ga dvojica maloletnika više puta nogama udarili po čitavom telu. Oštećeni je tom prilikom zadobio oguljotinu na nosu, posekotinu usne, veliki broj masnica na leđima, oguljotine i masnice po rukama i nogama.

Tužilac u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, izjavio je da je za maloletna lica koja su učestvovala u ovom događaju nadležno Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru.

- Punoletno lice koje je bilo u OJT Novi Pazar, Odeljenje Sjenica, je osuđeno na uslovnu kaznu, to je redovna procedura i takva je kaznena politika na teritoriji čitave države. Ako je neko neosuđivan, ima olakšavajuće okolnosti - kazao je tužilac.