09.08.2024.

13:39

Foto: Pritnskrin

Hronika

Porodica preuzela telo šiptarskog teroriste: Faton Hajrizi prevezen preko Merdara

Telo je potom predato Institutu za sudsku medicinu, gde je u toku obdukcija, piše Kossev.

- Sada nastavljaju sa daljim postupcima. Nadležne institucije sprovode dalje medicinsko-pravne postupke za Hajzirijevu identifikaciju i verifikaciju. Verujem da će do ponedeljka ili utorka sve biti završeno. Sva dokumenta, koje sam imao, predao sam tužilaštvu i policiji, tako da smo imali odličnu koordinaciju - rekao je Arijanit Koci, advokat porodice Hajrizi, koji je bio zadužen za preuzimanje tela.

Faton Hajrizi ubijen je 19. juna u Loznici nakon što je usmrtio policajca Nikolu Krsmanovića (34) i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića (50), a potom pobegao. Ubili su ga pripadnici MUP-a Srbije posle kraće potrage.

U pitanju je odbegli osuđenik, koji je robijao zbog ubistva ruskog vojnika, pljačke i ranjavanja policajaca, a početkom jula je pobegao iz zatvora u Smrekovnici. Iz zatvora je bežao čak devet puta.

Njegovo bekstvo je prvobitno zaokupilo pažnju javnosti na KiM, jer je Hajrizi, iako višestruki povratnik u teškim krivičnim delima, već bio svojevrsna medijski poznata ličnost.

Godinama je davao brojne intervjue za tamošnje medije, a šira javnost za njega je saznala nakon ubistva policajca kod Loznice.