09.08.2024.

18:23

Foto: Foto: ATV

Hronika

Narkodiler nokautirao policijskog inspektora! Ponovo uhapšen kontroverzni Banjalučanin

Dukić je sa krivičnom prijavom za nasilničko ponašanje upravo sproveden u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, gde će ga tokom dana ispitati dežurni tužilac.

Napad se dogodio juče oko 15.10 časova, ispred kafića u Laktašima. Kako saznaje ATV, policajac je tražio Dukića da mu uruči poziv za saslušanje u okviru druge istrage koju policija sprovodi protiv njega.

Tom prilikom došlo je do verbalne rasprave tokom koje je Dukić udario inspektora šakom u glavu. Nakon napada, Dukić je pobegao u Doboj i za njim je organizovana potraga.

Ispostavilo se da je u Doboju promenio automobil i vratio se u Banjaluku, a Žandarmerija ga je pronašla i uhapsila u kampu u Rekavicama. Tragajući za Piterom, jake policijske snage su sinoć izvršile raciju i u njegovom kafe baru "Plan B" u naselju Borik.

Inače, Dukić godinama važi za kriminogenu osobu. Pred Sudom BiH u toku mu je suđenje po otužnici da je zajedno sa Bojanom Cvijetićem bio jedan od organizatora kriminalne grupe koja je iz Albanije, preko BiH, prokrijumčarila oko tri tone marihuane u zemlje EU od 2019. do 2021.

Grupa je uhapšena u akciji "Transporter" kada je policija u Dukićevom kombiju "Iveko" pronašla i zaplenila 316 kilograma marihuane. Tužilaštvo BiH ga tereti i za pranje novca u iznosu od oko 3,6 miliona konvertibilnih maraka.

Prema optužnici, Dukić je novac zarađen prodajom droge gurao u legalne tokove preko kafe bara "Plan B" u Banjaluci, te auto-salona "Master auto", koji su u njegovom vlasništvu. Novcem od droge Dukić i druge osobe, koje su s njim povezane, su stekle vlasništvo nad velikom imovinom.

Radi se o dva zemljišta u Banjaluci sa kućištem i poslovnom zgradom, četiri stana u Istočnoj Ilidži i Istočnom Sarajevu, dve garaže u Banjaluci, 25 automobila (vrednosti od 4.000 do 258.000 KM), dva kvada i tri motocikla "jamaha".

Ranije je osuđivan novčanim kaznama za nanošenje telesnih povreda i ugrožavanje javnog saobraćaja.