10.08.2024.

00:24

Foto: V. Bilić

Hronika

Vatrena stihija pod kontrolom! Nadljudskim naporima vatrogasci sprečili širenje požara na šumu i porodične kuće!

Povređenih u požaru nije bilo, potvrđeno je Tanjugu. U gašenju požara učestvovali su vatrogasci-spasioci iz Kragujevca i njihove kolege iz Lapova, Aranđelovca, Kruševca, Kraljeva i Čačka, koji su im pritekli u pomoć.

Nadljudskim naporima vatrogasaca sprečeno je širenje vatre na šumu i porodične kuće u susedstvu fabričkog kompleksa. Zamenik gradonačelnika Kragujevca Dejan Ružić, rekao je da je načinjena velika materijalna šteta, ali je najvažnije da u požaru nema ni povređenih, ni stradalih.

- Zahvaljujući Sektoru za vanredne situacije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, kragujevačkim javnim preduzećima i Vojsci Srbije, koji su u gašenju požara učestvovali sa svojim cisternama, požar je stavljen pod kontrolu i sprečeno je širenje ka stambenim objektima, što nam je bio prvi prioritet- izjavio je Ružić.

On je zahvalio meštanima naselja Ilina voda i Košutnjak koji su sve vreme bili na raspolaganju vatrogascima, i cisternama omogućili pristup kroz svoja dvorišta da bi se požar lokalizovao i sprečilo njegovo širenje.

Istražni organi će moći da uđu u krug fabrike tek po potpunom gašenju požara, kako bi utvrdili šta je izazvalo vatru koja je progutala veliki deo proizvodnih pogona i skladišta fabrike “Dorado”.