10.08.2024.

08:24

Foto: Foto: Miloš Rafailović/Tanjug

Hronika

Četiri godine od četvrte likvidacije "koljačkog klana": Oteli Mitića, mučili ga i surovo mu presudili u kući u Ritopeku

Nikola Mitić je bio četvrta žrtva ovog klana, a nestao je 10. avgusta 2020. godine kada mu se izgubio svaki trag, kada je krenuo da se nađe sa sestrom. 

Tek dve godine kasnije, u junu 2022. godine, tada već uhapšenim članovima klana na teret su, podizanjem nove optužnice, stavljeno njegovo ubistvo, ali i ubistvo Gorana Mihajlovića.

Informer

Nikola Mitić u zloglasnom "bunkeru" na stadionu FK "Partizan"

Kako se navodi u optužnici Nikola Mitić je tog 10. avgusta 2020. godine otet i najpre odvezen u restoran na stadionu Partizana, gde je mučen. Na fotografijama sa stadiona koje su puštene u javnost vidi se da Mitić isprebijan sedi na kauču, a da su sa njim u prostoriji Veljko Belivuk i svedoci okriviljeni Srđan Lalić i Bojan Hrvatin.

Informer

Kuća u Ritopeku gde je "koljački klan" ubijao svoje žrtve

Kako može da se vidi iz presretnute komunikacije sa kriptovane aplikacije "Skaj", Belivuk i Miljković sumnjali su da ih mitić prati i opservira, što je on i priznao nakon mučenja i dodao da je to radio zajedno sa Lazarom Vukićevićem, kog je pokušao da ubije Vračarski klan, da bi mu glave naposletku došli Belivukovi ljudi.

Informer

Mašina za mlevenje mesa kojom su pripadnici klana uništavali tela svojih žrtava

Nakon mučenja na stadionu, Mitića su prevezli u kuću u Ritopeku, gde su ubijali svoje žrtve, a tamo su mu odsekli prst i udavili ga, da bi potom njegovo telo samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa koju su koristili kako bi se otarasili dokaza. Ostatke tela spakovali su u džakove i prosuli u Dunav.

Podsetimo klanu Velje Nevolje se trenutno sudi u Specijalnom sudu u Beogradu i oni su optuženi za sedam ubistva, trgovinu drogom, oružje i silovanje.