10.08.2024.

09:51

Foto: printscreesn Instagram 192.rs

Hronika

Sutra sahrana šiptarskog teroriste: Faton Hajrizi ubio policajca u Loznici, a porodica će ga ovde sahraniti

Da će Faton Hajrizi biti sahranjen sutra u 14 sati na groblju u Klini objavio je na svom Fejsbuk profilu njegov brat Artan Hajrizi. 

Informer

 

Telo šiptarskog teroriste koji je ubio jednog, a ranio drugog policajca u Loznici juče su preuzeli članovi porodice na prelazu Merdare i nakon toga je ono upućeno na Institut za sudsku medicinu u Prištini gde je urađena obdukcija.  

Faton Hajrizi ubijen je 19. juna u Loznici nakon što je usmrtio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića, a potom pobegao. Ubili su ga pripadnici MUP-a Srbije kada je zapucao na njih nakon što su ga opkolili. 

Informer

U pitanju je odbegli osuđenik, koji je robijao zbog ubistva ruskog vojnika, pljačke i ranjavanja policajaca, a početkom jula je pobegao iz zatvora u Smrekovnici. Iz zatvora je bežao čak devet puta.

Njegovo bekstvo je prvobitno zaokupilo pažnju javnosti na KiM, jer je Hajrizi, iako višestruki povratnik u teškim krivičnim delima, već bio svojevrsna medijski poznata ličnost.

Godinama je davao brojne intervjue za tamošnje medije, a šira javnost za njega je saznala nakon ubistva policajca kod Loznice.