10.08.2024.

13:02

Foto: Rina

Hronika

Snimci iz vazduha prikazuju svu štetu koju je pričinio požar u Kragujevcu: Vatrogasci satima gasili vatrenu stihiju u fabrici peleta (FOTO)

Na lice mesta upućeno je na desetine vatrogasaca, preko deset vozila, a angažovane su i vatrogasne ekipe iz drugih gradova.

Meštani ovog dela grada bili su u strahu da im vatra ne dođe do domova, jer je jak vetar lako raspirivao vatru.

- Izgledalo je zastrušujuće. Plamen i dim bili su tako blizu. Na svu sreću reagovalo se na vreme. Požar je loklalizovan, odmah su okružili kritično područje i uspeli su da suzbiju stihiju. Sprečili su da se vatra proširi na šumu, jer bi to bila prava katastrofa. Svaka čast hrabrim vatrogascima, herojski su reagovali - kazao je sa medije meštanin Vaso Knežević.

Inače na terenu su i dalje ekipe policije i vatrogasaca koje proveravaju i obezbeđuju mesto požara.

Još uvek se može videti dim, a ostalo je još samo da u potpunosti dogore žarišta. U snimcima napravljenim iz vazduha vidi se da je na fabrici pričinjena ogromna materijalna šteta.

Informer

- Ne pamti se požar ovakvih razmera u Kragujevcu. U gašenju požara učestvovali su vatrogasci-spasioci iz Kragujevca i njihove kolege iz Lapova, Aranđelovca, Kruševca, Kraljeva i Čačka, koji su im pritekli u pomoć. Komunalna preduzeća i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava. Jak vetar otežavao je posao i pretio da se vatra proširi u obližnju šumu, ali na sreću do toga nije došlo - potvrđeno je iz Uprave za vanredne situacije.

Uzrok požara za sada nije poznat. Vatrena stihija pričinila je ogromnu materijalnu štetu, ali ono što je najvažnije nema nastradalih i povređenih lica.