Autor: Informer.rs

10.08.2024.

14:29

Foto: Shutterstock

Hronika

Iz sefa ukrao 600.000 dinara: U stanu krio amfetamine

Okrivljenom se stavlja na teret da je od 3. avgusta došao do solarijum studia u Zemunu, popeo se do prozora, koji se nalazi na visini oko 3.5 metara od zemlje, i nasilno ga otvorio. Zatim je ušao u objekat, izvršio premetačinu i ukrao depozit u iznosu oko 5.000 dinara.

- Nakon toga okrivljeni je iz druge prostorije iz metalnih kasa - sefa, na kojima je prethodno napravio otvor brusilicom, ukrao oko 600.000 dinara - navode u tužilaštvu.

Informer

 

Okrivljenom se takođe stavlja na teret da je držao 1,14 grama amfetamina koji su policijski službenici PS Zemun pronašli kod okrivljenog prilikom pretresa stana i prostorija koje koristi, a neposredno nakon hapšenja.

- Na saslušanju u tužilaštvu okrivljeni je delimično priznao izvršenje krivičnog dela, ali je negirao da nije oduzeo 600.000 dinara već mnogo manje - navode u tužilaštvu.

Imajući u vidu da je u pitanju osoba koje je ranije više puta osuđivano za imovinska dela i da postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ponoviti izvršenje krivičnog dela, Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu je podnelo predlog za određivanje pritvora, što je sud i učinio.