10.08.2024.

15:01

Foto: foto s.s.

Hronika

Dan posle prah i pepeo! Evo šta je preostalo od fabrike peleta posle katastrofalnog požara (VIDEO)

Nekolko žarišta i sada postoji ali su pod kontrolom i ne predstavljaju opasnost širenja.

- Trenutno je u toku takozvano dogašavanje požara. Pripadnici Vatrogasno - spasilačke brigade, kolege iz okolnih opština, dobrovoljci… svi su pokazali neverovatnu hrabrost i stručnost i na tome smo im zahvalni-  kaže Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika Kragujevca koji je danas obišao zgarište nekadašnje fabrike.

Informer

On dodaje da su relevantne institucije noćas i jutros merile zagađenje vazduha i da su rezultati u granicama normale tako da požar u fabrici peleta nije napravio ekološki incident zbog kojeg ni Kragujevačani mogli da se zabrinu .

Na pitanje o višegodišnjim upozorenjima o “ekološkoj bombi”, kako su građani ovog dela Kragujevca zvali fabriku “Dorado”, Ružić odgovara da je grad doneo Odluku o zabrani rada ali da je, posle žalbe preduzeća, Sud morao da ponovo celu stvar uzme u u ponovno razmatranje.

Informer

- Mislim da je trebalo još najviše mesec dana da se fabrika izmesti. Nabavili su plac van grada da bi nastavili svoju delatnost ali desilo se šta se desilo”, pojašnjava Ružić.

Informer

Žitelji Mesne zajednice Ilina Voda gde se fabrika peleta “Dorado” nalazi, uspeli su da odahnu nakon prilično dramatične noći kada je požar u jednom trenutku “došao” na tridesetak metara od kuća.